Logo Realitatea.md

Șase localități se află în carantină, potrivit IGSU. Măsurile speciale au fost instituite în Boghiceni și Valea Perjei

10 Aprilie 2020, 14:27 // Actualitate

Regimul de carantină ar fi fost instituit în șase localități din țară, și nu patru - cum anunță de fapt, oficial, autoritățile. Astfel, pe lângă municipiul Soroca, orașul Ștefan Vodă, localitățile Carahasani și Talmaza din raionul Ștefan Vodă, în carantină ar fi satul Boghiceni, raionul Hâncești și localitatea Valea Perjei, raionul Tarclia.

UPDATE: După publicarea știrii Realitatea.md, IGSU a modificat comunicatul, excluzând cele două localități din numărul celor în care a fost instituită carantina.

foto: dse.md

Cel puțin asta reiese dintr-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care „asigură securitatea și siguranța cetățenilor în cele 6 localități unde este instituit regimul de carantină”.

Potrivit IGSU, în raionul Ștefan Vodă activează 7 posturi fixe, iar în municipiul Soroca lucrează 5 posturi fixe și 2 filtre care includ angajați din Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării.

Acțiunile organizate de salvatori, polițiști și soldați vin întru asigurarea securității și siguranței cetățenilor, dar și acordarea suportului necesar autorităților publice locale. Acțiunile autorităților sunt îndreptate în menținerea măsurilor de carantină, acordarea permiselor pentru circulație agenților economici, care asigură localitățile cu produse alimentare, serviciilor bancare, dar și celor farmaceutice.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI sunt antrenați în continuare pentru prevenirea COVID-19. Astfel, IGSU desfășoară acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire contra Coronavirus de tip nou. Persoanele sunt îndemnate să rămână acasă, să păstreze distanța socială și să informeze autoritățile în caz de suspecție cu COVID.

În caz de situații de risc cetățenii pot apela Serviciul 112.

Pe parcursul zilei de 9 aprilie, mesaje audio au fost difuzate în 12 localități din raioanele Criuleni, Cantemir, Ștefan Vodă, Ungheni, dar și în mai multe sectoare a municipiului Chișinău. Potrivit IGSU astfel de acțiuni vor continua pe parcursul următoarelor zile în mai multe raioane din țară, inclusive și în cele aflate în regim de carantină.

Amintim că, oficial, autoritățile vorbesc despre doar patru localități în care a fost instituit regimul de carantină.

Foto și captură ecran: dse.md

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5131 -0.5307%
USD USD 16.5477 -0.2862%
RUB RUB 0.2273 0.7089%
RON RON 4.0364 -0.4734%
UAH UAH 0.5999 -0.0833%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile