Logo Realitatea.md

Șase militari mexicani au decedat după prăbușirea unui avion la scurt timp de la decolare (VIDEO)

22 Februarie 2021, 15:49 // În lume

Un avion al Forțelor Aeriene Mexicane s-a prăbușit în timp ce decola de pe Aeroportul Național El Lencero, în municipiul Emiliano Zapata, Veracruz, la granița cu capitala, Xalapa. Secretariatul Apărării Naționale (Sedena) a confirmat că cei șase membri ai echipajului, toți militarii, au murit, scrie presa locală - La Jornada.

Embed:

Accidentul s-a produs ieri la 9:45 dimineața, când aeronava, un Learjet 45XR, cu numărul de înmatriculare 3912, a încercat să decoleze de la terminalul Veracruz cu destinația Villahermosa, Tabasco, dar nu a reușit să câștige altitudine, s-a prăbușit la capătul pistei și a izbucnit în flăcări.

Sedena a raportat, de asemenea, Comisia de anchetă și judecată a accidentelor aeriene din cadrul agenției, împreună cu inspecția și controlorul general al armatei și forțelor aeriene vor fi organele care vor face rapoartele experților pentru a afla cauzele accidentului.

Conform jurnalului avionului, pilotul Germán Flores și copilotul Aldo Miranda erau la comandă, ambii cu licențe de zbor militare. Într-o declarație, Sedena a deplâns moartea echipajului avionului și a exprimat condoleanțe rudelor.

Între timp, președintele Andrés Manuel López Obrador a publicat pe rețelele sale de socializare un mesaj de condoleanțe către rudele celor șase angajați ai armatei care au pierit în accidentul aerian. „Vă îmbrățișez pe toți cu dragoste”, a spus el.

În același mod, șeful Sedenei, Luis Cresencio Sandoval González, aflat în carantină din cauza îmbolnăvirii Covid-19, și-a exprimat regretul pentru cele întâmplate: „Trimitem cele mai sincere condoleanțe tuturor rudelor sale, dorindu-le recuperare rapidă și pace ”.

Citeste tot despre: aeroport, avion, Mexic, militari, prăbușit
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.1835%
USD USD 17.4546 -0.4227%
RUB RUB 0.2368 0.0422%
RON RON 4.3784 0.2129%
UAH UAH 0.6257 -0.3186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile