Logo Realitatea.md

Șase sacoșe cu 9 kg de marijuana, descoperite de polițiști în ascunzișul unei grupări specializate în comercializarea drogurilor

03 Decembrie 2020, 15:31 // Societate

Reținut în luna septembrie curent pentru cultivarea și prelucrarea plantelor de canabis crescute în condiții de laborator și comercializarea marijuanei, un deținut al Penitenciarului 13 își continua activitatea, cu ajutorul altor persoane aflate în libertate. Astfel, oamenii legii au reținut încă un tânăr de 27 de ani, membru al aceleași grupări. Totodată, oamenii legii au depistat într-un ascunziș circa 9 kg de marijuana pe care membrii grupării intenționau să o comercializeze cu 1,3 milioane de lei.

foto: politia.md

În urma investigațiilor efectuate în luna septembrie curent, polițiștii au reținut trei persoane, membri ai grupării, pe numele cărora au fost eliberate mandate de arest fiind plasați în Penitenciarul nr. 13, iar la domiciliile acestora au fost depistate peste 7 kg de marijuană, în valoare de peste 1 milion de lei.

Ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri a Inspectoratului Național de Investigații, în conlucrare cu cei ai Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, sub conducerea procurorilor din cadrul PCCOCS, au continuat investigațiile în cazul grupării.

Astfel, unul din membri în vârstă de 42 ani, originar din raionul Ialoveni, aflându-se în stare de arest în penitenciar, fiind ajutat de alți complici aflați în libertate, prin intermediul unui telefon mobil își continua activitatea infracțională. Complicii acestuia cultivau și prelucrau plantele de canabis, crescute din semințe ce valorau 5-10 EURO/bucata, denumite PURPLE și INDICA. Ulterior, culegeau mugurii copți pe care îi depozitau în diferite ascunzișuri improvizate și așteptau indicații de la liderul grupării care era responsabil personal de căutarea cumpărătorilor. La fel, acesta încasa banii pentru droguri prin alte persoane, apoi solicita plasarea acestora în anumite locații pentru a fi ridicate de cumpărător.

Prin această modalitate de comercializare a drogurilor, suspectul evita contactul fizic între cumpărători și membrii grupării. Banii obținuți din vânzarea drogurilor urmau să fie utilizați pentru achitarea serviciilor prestate de avocat pentru eliberarea liderului grupării, pentru procurarea produselor alimentare și transmiterea acestora în penitenciar, precum și susținerea deținuților din Penitenciarul nr. 13 cu mijloace financiare.

Ca urmare a acțiunilor poliției, la data de 30 noiembrie a fost reținut încă un membru al grupării infracționale, în vârstă de 27 ani, originar din satul Brăila, comuna Băcioi, municipiul Chișinău. La domiciliul suspectului au fost depistate și ridicate un pistol de luptă fără acte și permis de deținere, precum și bani în sumă de 500 euro, 1.000 lei, obținuți în urma comercializării drogurilor.

De asemenea, polițiștii au depistat un ascunziș improvizat în satul Mileștii Mici, raionul Ialoveni, unde era îngropat un butoi din masă plastică în interiorul căruia se aflau 6 sacoșe cu muguri de marijuană hidroponică cu masa totală de aproximativ 9 kg.

Suspecții sunt învinuiți de „circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare, săvârșit de un grup criminal organizat”, pentru care aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Reținerea suspecților a fost realizată cu suportul mascaților de la Brigada cu Destinație specială „Fulger”.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.0000%
USD USD 17.2814 0.0000%
RUB RUB 0.2358 0.0000%
RON RON 4.3095 0.0000%
UAH UAH 0.6162 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile