Logo Realitatea.md

(UPDATE) Aseară unul, astăzi altul. Doi pacienți, care au fugit din spital, fiind suspecți că ar avea coronavirus sunt căutați de poliție

21 Aprilie 2020, 14:55 // Societate

UPDATE: Adolescentul de 17 ani, care a fugit astăzi de la Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco” a fost găsit de polițiști pe o stradă din Capitală și a fost transportat la instituția medicală.

Știrea inițială: Un minor în vârstă de 17 ani suspect că ar avea coronavirus, a fugit astăzi de la Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”. Un caz similar a fost înregistrat și aseară la Spitalul Raional Căușeni, fiind vorba de un bărbat, care a „evadat” din instituția medicală.

Foto Simbol

Potrivit reprezentanților Spitalului Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”, adolescentul a plecat din instituție în jurul orei 13:13. În prezent tânărul este căutat de polițiști.

Oamenii legii întreprind toate măsurile pentru a stabili locul aflării minorului pentru izolarea lui imediată de alte persoane ca să nu admită răspândirea virusului.

În cazul bărbatului din, care a plecat din Spitalul din Căușeni, fără acordul medicilor, autoritățile precizează că pacientul este în vârstă de 31 de ani și este originar din localitatea Selemeț, raionul Cimișlia, fiind internat în spital chiar în ziua de Paști – 19 aprilie.

Potrivit poliției și administrației instituției medicale, testul la COVID 19 a bărbatului a fost negativ, respectiv acesta nu este infectat și nu reprezintă pericol, însă oamenii legii îl caută pentru a face unele precizări în privința acestuia.

De asemenea, poliția spune că acesta nu va fi amendat, pentru a fugit din spital.

Amintim că, anterior au mai fost înregistrate cazuri similare, când pacienții suspecți sau chiar infectați cu coronaviru au fugit din instituțiile medicale din țară, unde se tratau.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6172 -0.3135%
USD USD 16.5952 -0.1234%
RUB RUB 0.2257 -0.1769%
RON RON 4.0556 -0.3391%
UAH UAH 0.6004 0.0667%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile