Logo Realitatea.md

Asociația MĂR, indignată după ce domeniul HoReCa a fost numit focar de infecție

24 Noiembrie 2020, 13:36 // Economie

„Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova” MĂR se arată îngrijorată de faptul că în urma unor controale inopinate în weekend, unele mass-media au numit domeniul HoReCa un focar de COVID.

„Faptul nu corespunde realității. Aceste declarații nu fac decât să știrbească imaginea domeniului în care activăm și să descurajeze, atât agenții economici și angajații, care încearcă să facă față acestei crize fără precedent, cât și oaspeții localurilor. Existența unor încălcări, admise de unii agenți economici, reprezintă urmările deciziilor confuze, adoptate cu multe scăpări de către autoritățile competente, care trebuie să își asume responsabilitatea pentru acestea. Ne îngrijorează faptul că, prin aceste declarații, se încearcă din nou aducerea domeniului HoReCa într-o zonă de incertitudine sau în fața unor noi decizii restrictive, chiar și până la sistarea activității localurilor de alimentație publică”, a declarat Aneta Zasavițchi, președinta Asociației MĂR.

Asociația susține că domeniul HoReCa este subiectul controalelor permanente, realizate de către instituțiile responsabile. Respectiv, localurile sunt în primul rând interesate de respectarea măsurilor de siguranță, pentru a-și putea desfășura în continuare activitatea.

„Vom da curs oricăror invitații la dialog și ne vom exprima ferm și în cunoștință de cauză opinia vis-a-vis de situația în care se află domeniul în care activăm. Așteptăm din partea autorităților responsabilitate față de mediul de afaceri și cetățeni, decizii asumate și eficiente, care să garanteze buna lor funcționare”, se mai arată în comunicatul de presă al Asociației MĂR.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.0739%
USD USD 17.2814 0.1640%
RUB RUB 0.2358 0.8986%
RON RON 4.3095 0.0859%
UAH UAH 0.6162 -0.0973%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile