Logo Realitatea.md

Asociaţia Naţională a Armelor din SUA, etichetată de San Francisco drept „organizaţie teroristă” a acționat orașul în judecată

10 Septembrie 2019, 13:22 // În lume

Asociaţia Naţională a Armelor (NRA) din Statele Unite a acționat în judecată oraşul San Francisco după ce a fost etichetată recent de consiliul local drept „organizaţie teroristă”, relatează Agerpres citând presa locală.

NRA consideră de asemenea că măsura aşa-numitului Board of Supervisors (având puteri similare cu cele ale unui consiliu local n.r.) din San Francisco de a limita agenţiile oraşului să lucreze cu companii ce fac afaceri cu ea o plasează pe o listă neagră.

Acţiunea intervine după o dezbatere intensă în Statele Unite în urma unei serii de atacuri armate devastatoare, inclusiv unul luna trecută la un magazin Walmart din El Paso (Texas) în care au fost ucise 22 de persoane şi aproximativ 24 rănite în oraşul de lângă graniţa SUA-Mexic.

Introducând acţiunea în justiţie, NRA - un lobby al armelor de foc cu puternică influenţă politică - susţine că oraşul îi încalcă drepturile la liberă exprimare din motive politice, potrivit media americane.

„Acţiunea în justiţie intervine cu un mesaj pentru cei care atacă NRA: Nu vom înceta niciodată să luptăm pentru membrii noştri care respectă legea şi pentru libertăţile lor constituţionale”, a declarat Wayne LaPierre, CEO şi vicepreşedinte al NRA într-un comunicat.

Cu toate acestea, Catherine Stefani, din cadrul Board of Supervisors din San Francisco, care a introdus măsura, a declarat că aceasta este „o rezoluţie, nu o ordonanţă, (şi) nu este obligatorie”, potrivit New York Times.

Introducerea acţiunii în justiţie a avut loc luni la tribunalul districtual Northern District din California (sud-vestul SUA).

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.1655 -0.3240%
USD USD 17.6844 -0.1130%
RUB RUB 0.2783 0.0719%
RON RON 4.0185 -0.4188%
UAH UAH 0.7227 -0.1382%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile