Logo Realitatea.md

Atac cibernetic: Serverele Apple au fost SPARTE de un elev de liceu

19 August 2018, 20:35 // Tech

Serverele Apple au fost sparte de către un elev de liceu din Australia, acesta reușind să descarce cantități foarte mari de date înainte ca Apple să știe ce s-a întâmplat. Compania spune că niciun client nu a fost afectat, însă rapoartele arată că au fost accesante conturi ale clienţilor. 

Foto: Gadgets Now

Tânărul 16 ani a accesat fişiere de 90 de gigabytes (GB) şi a intrat în sistem de mai multe ori pe parcursul unui an din casa lui aflată în suburbiile din Melbourne, scrie ziarul The Age, preluat de BBC. Potrivit rapoartelor, băiatul a stocat documentele într-un dosar numit „hacky hack hack”.

Deși hackerul a încercat să-și ascundă identitatea folosind multiple VPN-uri, cei din Cupertino au reușit să-i descopere terminalul de acces, să-l blocheze, și să le furnizeze celor de la FBI date privind IP-ul său. FBI-ul a transmis datele către Poliția australiană, care l-a și arestat, el recunoscând recent în instanță că a spart serverele companiei Apple și că a accesat, și descărcat, în mod neautorizat date.

Avocatul hackerului a afirmat că acesta este fan al companiei Apple, și că visează să lucreze la cei din Cupertino, ceea ce n-ar fi o idee atât de rea, avand în vedere că a reușit să le demonstreze că actualii experți în securitate n-au prevăzut toate problemele. Hackerul ar fi reușit să acceseze servere interne ale companiei Apple, dar nu se știe dacă din Australia, sau din SUA, problema în sine fiind una foarte serioasă.

Apple insistă asupra faptului că securitatea niciunui client nu a fost compromisă, însă rapoartele Age arată că băiatul ar fi accesat conturile clienţilor:

”Protejăm vigilent reţelele noastre şi avem echipe dedicate de profesionişti în domeniul securităţii informaţiilor care lucrează pentru a detecta şi a răspunde la ameninţări.

În acest caz, echipele noastre au descoperit accesul neautorizat, l-au împiedicat şi au raportat incidentul autorităţilor de aplicare a legii. Considerăm securitatea datelor utilizatorilor noştri ca fiind una dintre cele mai mari responsabilităţi ale noastre şi dorim să ne asigurăm clienţii că în niciun moment în timpul incidentului, datele lor personale nu au fost compromise”.

Citeste tot despre: Appel, atac cibernetic, Australia, servere
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4388 0.2315%
USD USD 17.0958 -0.4391%
RUB RUB 0.2407 -0.3313%
RON RON 4.0135 0.2047%
UAH UAH 0.6302 -1.0364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile