Logo Realitatea.md

Atacatorul din Brăila va sta 30 de zile după gratii. Ce spune familia acestuia

13 Noiembrie 2018, 10:58 // În lume

Luni, magistraţii de la Tribunalul Brăila au decis ca Marius Pafenie să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. Avocatul tânărului care a rănit zece oameni la Brăila anunţă că nu va contesta decizia magistraţilor. Potrivit lui, atacatorul îşi recunoaşte faptele şi le regretă, transmite News.ro.

Foto: news.ro

Avocatul spune totodată că este nevoie de o expertiză psihiatrică pentru a se şti dacă tânărul a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptelor.

„Este destul de confuz vis-a-vis de ceea ce s-a întâmplat. Nu îşi aduce aminte anumite episoade. Chiar regretă ce s-a întâmplat. Mi-a dat permisiunea să discut cu presa şi să comunic că regretă ceea ce s-a întâmplat. Consumase alcool şi, pe fondul consumului de alcool, a luat aşa o hotărâre nesăbuită. Este destul de neprecis în afirmaţiile făcute, aşa mi s-a părut. Nu există motivare a faptelor. Din punctul meu de vedere, expertiza psihiatrică este absolut necesară”, a spus avocatul suspectului.

Potrivit avocatului, Parfenie este acuzat de trei infracţiuni de tentativă de omor calificat, adică persoana înjunghiată de la care a luat maşina, cele două persoane pe care le-a accidentat şi a treia tentativă, cea de la Mall, la care se adaugă şi infracţiunea de tâlhărie calificată.

Familia tânărului ar fi fost amenințată. Pe de altă parte, tatăl inculpatului a dezvăluit că tânărul muncea cu contract în Anglia, iar în aceaste zile se afla în concediu, urmând să plece din nou. Bărbatul crede că fiul său ar fi fost drogat într-un club în care petrecuse în noaptea de dinaintea atacului.

„Sâmbătă seara a fost într-un club, a venit duminică dimineaţă acasă, n-am văzut schimbat la el mare lucru, dar eu bănuiesc că l-a drogat cineva. El este un copil care de trei ani jumate munceşte în Anglia, acum era venit pentru o săptămână, ne-a dat bani, urma să plece din nou acolo, nu cred ca el să se fi drogat cu bună ştiinţă, eu cred că cineva şi-a bătut joc de el şi l-a drogat. El este sportiv, a făcut box, a făcut caiac, nu e un copil care să fi făcut atâta rău cu bună ştiinţă”, a declarat tatăl tânărului.

Pe de altă parte, Poliţia Brăila a dat publicităţii detaliile din ziua atacului, care demonstrează rapiditatea cu care tânărul s-a mişcat. Practic, în mai puţin de 10 minute el a reuşit să facă zece victime. Astfel, primul apel la 112 a fost dat la ora 12:45. O femeie a sesizat că, în urma unui conflict între doi bărbaţi, unul a fost lovit cu cuţitul. Autorul a părăsit locul faptei cu un autoturism. Al doilea apel a fost dat la ora 12:50. Un bărbat a sesizat că pe Şoseaua de Centură a municipiului au fost loviţi doi pietoni, iar şoferul a părăsit locul accidentului. Al al treilea apel a fost dat la 12.52, când un alt bărbat a sesizat incidentul de la Mall. Brăileanul a încercat de mai multe ori să intre cu maşina în mall, dar a fost împiedicat de stâlpii de beton de la intrarea în centrul comercial. Maşina s-a oprit în uşile de la intrarea în mall, iar Parfenie a fost dat jos de câteva persoane aflate la o terasă din apropiere şi imobilizat. Culcat la pământ, el a strigat: „Trebuie să curgă sânge pentru ţara asta”.              

Marius Parfenie are 20 de ani, este din Brăila şi avea permis de conducere din februarie anul acesta. Anul trecut, el a fost condamnat la măsura educativă a supravegherii pe o perioadă de 6 luni pentru comiterea, în cursul anului 2015, a infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Citeste tot despre: atac, Brăila, detalii, mall, Marius Parfenie, Romania
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1288 0.0353%
USD USD 18.6369 1.1331%
RUB RUB 0.2437 3.7905%
RON RON 4.1677 0.0312%
UAH UAH 0.6846 2.3471%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile