Logo Realitatea.md

„Atât la guvernare, cât și în opoziție...” PCRM împlinește astăzi 27 de ani de la fondare

22 Octombrie 2020, 13:10 // Politica

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova împlinește azi, 22 octombrie, 27 de ani de la fondare. Cu această ocazie, Comitetul Central al PCRM, Comitetul municipal al formațiunii, Uniunea tineretului comunist și alte organizații de partid au lansat mesaje de felicitare atât formațiunii cât și președintelui PCRM, Vladimir Voronin, fondatorilor partidului și tuturor comuniștilor din Moldova.

„Acum exact 27 de ani, pe 22 octombrie 1993, pe harta politică din Republica Moldova a apărut o formațiune politică nouă. Partidul Comuniștilor din Republica Moldova. Asta acum, perioada de opt ani de guvernare a PCRM este caracterizată de majoritatea oamenilor drept cel mai bun ce s-a întâmplat cu țara în toți cei 30 de ani de independență. Atunci însă, în îndepărtatul 1993, să te numești deschis comunist, să vorbești despre renașterea Partidului Comuniștilor a fost extrem de riscant și periculos”, se arată într-un mesaj plasat pe pagina web a formațiunii.

„În acest an, partidul nostru drag împlinește 27 de ani. 27 de ani este un termen destul de mare pentru un partid. În acești 27 de ani, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a trecut prin foarte multe etape importante în activitatea sa - este vorba și de renașterea partidului în anii 90, în condițiile opoziției și propagandei anticomuniste dure, și 8 ani de guvernare a PCRM, lovitura de stat din 2009, plecarea formațiunii în opoziție dură și uzurparea finală a puterii în țară”, se arată în mesajul Uniunii tineretului comunist.

„Astăzi, majoritatea absolută a societății moldovenești își amintește cu nostalgie și recunoștință perioada în care PCRM a fost la putere. În legătură cu aceasta, din numele generației tinere, vrem să ne exprimăm recunoștința pentru acea contribuție imensă în dezvoltarea țării noastre, pe care a adus-o Partidul Comuniștilor din Republica Moldova în perioada din 2001 până în 2009”, se mai spune în mesajul tineretului comunist.

Potrivit Comitetului Central al PCRM, „atât la guvernare, cât și în opoziție, Partidul Comuniștilor a demonstrat cu fermitate că este unul sincer, responsabil, patriotic; atât la guvernare cât și în opoziție Partidul Comuniștilor a urmărit exclusiv de interesele naționale ale Republicii Moldova; atât la guvernare, cât și în opoziție, Partidul Comuniștilor a făcut tot posibilul și imposibilul pentru a asigura liniștea, securitatea și bunăstarea cetățenilor țării”. „Aceste scopuri și sarcini partidul și le asumă și astăzi”, se arată în mesajul Comitetului Central.

În adresarea sa, Comitetul municipal al formațiunii afirmă că, „în decursul celor 27 de ani, PCRM și comuniștii au obținut respectul atât din partea societății moldovenești, cât și fin partea oponenților politici”. „Majoritatea absolută a cetățenilor țării consideră pe bună dreptate că perioada guvernării comuniste din 2001 până în 2009 a fost cea mai bună perioadă de dezvoltare a țării, o perioadă exemplu și pentru oponenții politici”, se mai spune în mesajul celulei municipale a PCRM.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6492 0.4627%
USD USD 17.2530 0.0853%
RUB RUB 0.2270 0.3981%
RON RON 4.2391 0.4955%
UAH UAH 0.6040 -0.1158%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile