Logo Realitatea.md

Atentat la Strasbourg! Cel puțin trei oameni au murit, iar 12 au fost răniți (VIDEO)

12 Decembrie 2018, 09:10 // În lume

Mai multe focuri de armă au fost trase marți seară la Târgul de Crăciun de la Strasbourg. Cel puțin trei oameni au murit şi alţi 12 au fost răniţi în urma atacului. Atacatorul a fost identificat, dar nu a fost prins de polițiști, informează Digi24.

Foto: politico.eu

În acel moment, la locul atacului s-ar fi aflat și o patrulă militară care ar fi deschis focul în direcția atacatorului. Suspectul, rănit de forţele de ordine, a reuşit să fugă după atac, dar autorităţile au anunţat că a fost deja identificat. Este vorba despre un bărbat care are aşa-numita fişă S, întocmită pentru orice persoană considerată un risc la securitatea Franţei.

Atacatorul are 29 ani şi este născut la Strasbourg. Presa scrie că în această dimineaţă ar fi avut loc o percheziţie la domiciliul lui, fiind suspectat într-un caz de jaf la care ar fi participat. Poliţiştii ar fi găsit grenade în casa lui, dar informaţia nu e confirmată oficial.

Bărbatul e căutat. Cel puţin două zone apropiate centrului Strasbourgului sunt blocate. Sunt informaţii că suspectul s-ar fi ascuns într-una din clădirile din aceste zone.

Nu se cunosc motivele pentru care atacatorul ar fi recurs la acest gest.

Imaginile surprinse de martori au surprins spaima care i-a cuprins pe cei aflați în târg, persoane căzute la pământ sau fugind după ajutor. Martorii au postat mesaje online prin care spun că la locul atacului se află persoane rănite întinse pe pământ. 

Oamenii sunt sfătuiţi să rămână în case, nu mai sunt persoane pe stradă, obloanele sunt trase, autorităţile îndeamnă oamenii să rămână în case. Restaurantele în care se aflau clienţi la momentul atacului din zonă sunt închise şi vor fi evacuate când situaţia va permite.

ATENȚIE! Imagini cu impact emoțional!

Citeste tot despre: atentat, Franța, morți, răniți, Strasbourg, video
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile