Logo Realitatea.md

ATENȚIE, CEC anunță! Cetăţenii moldoveni de peste hotare și din stânga Nistrului se pot înregistra prealabil, pentru a participa la alegerile parlamentare

01 Iunie 2018, 07:57 // Politica

Începând cu data de ieri, 31 mai, toți cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot care se află în străinătate sau au domiciliul în localitățile din stânga Nistrului și intenționează să voteze la următoarele alegeri parlamentare ordinare se pot înregistra prealabil.

Astfel, cetățenii moldoveni sunt invitați să completeze formularul de înregistrare on-line, la rubrica „Înregistrare prealabilă” de pe pagina www.alegator.md. Alegătorii se pot înregistra prealabil pe tot parcursul anului, cu excepția ultimelor 45 de zile înainte de data scrutinului. De menționat că, cel târziu cu 25 de zile înainte de ziua alegerilor, alegătorul poate anula înregistrarea efectuată anterior.

Înregistrarea poate fi efectuată și pe suport de hârtie, prin depunerea unei cereri semnate individual sau colectiv la Comisia Electorală Centrală și/sau la misiunile diplomatice, oficiile consulare ale Republicii Moldova. Regulamentul privind înregistrarea prealabilă și modelul cererii pot fi găsite pe următorul link.

NOTĂ: Înregistrarea prealabilă va permite stabilirea numărului estimativ al alegătorilor care vor vota peste hotarele țării și al alegătorilor din localitățile din stînga Nistrului, care vor vota la secțiile de votare organizate pe teritoriul Republicii Moldova, în vederea facilitării deschiderii secţiilor de votare suplimentare și determinării numărului estimativ al buletinelor de vot ce vor fi distribuite secţiilor de votare respective.

Amintim că, data alegerilor parlamentare se stabileşte prin hotărâre de către Parlament. Mandatul actualului legislativ expiră la 30 noiembrie curent, iar alegerile parlamentare urmează să se desfăşoară în cel mult 3 luni.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8807 0.6664%
USD USD 16.9753 0.2238%
RUB RUB 0.2167 0.7907%
RON RON 4.0807 0.6735%
UAH UAH 0.5998 0.1837%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile