Logo Realitatea.md

Atenție, se circulă în condiții de ceață și ploaie în toată țara! Un om a murit la Călărași în urma unui GRAV accident (FOTO)

12 Februarie 2019, 09:23 // Societate

La această oră, pe teritoriul Republicii Moldova se circulă în condiții de ceață densă, lapoviță și precipitații ușoare. Astfel, pe parcursul ultimelor 24 de ore, în țară s-au înregistrat un accident rutier soldat cu o persoană decedată în raionul Călărași.

În urma altor șapte accidente, șapte persoane au rămas traumate, anunță șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc. 

Pentru a preveni astfel de cazuri și pentru a ajunge în siguranță la destinația spre care ați pornit, Poliția Națională vă recomandă:

- să manifestați prudenţă sporită la volan;

- să adaptați viteza de deplasare pentru a permite oprirea în condiţii de siguranţă, atunci când pe drum apare o situaţie de pericol;

- să folosiți luminile de întâlnire și cele de ceață;

- să măriți distanţa în mers între vehicule;

- nu trebuie de uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă, este depăşirea;

- în cazul unei defecţiuni, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mult mai mare.

Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii, trebuie să fie conştienţi de faptul că, pe timp de ceaţă, sunt mai puţin vizibili în trafic, atenționează Cavcaliuc. De aceea, trebuie să evite deplasările pe partea carosabilă și să traverseze strada doar în locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător şi numai după o temeinică asigurare.

Sursa foto: Gheorghe Cavcaliuc/Facebook

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile