Logo Realitatea.md

Atenție, șoferi! De azi, se circulă cu farurile aprinse și pe timp de zi. Recomandările INP pentru sezonul rece al anului

01 Noiembrie 2016, 08:10 // Societate

De azi, 1 noiembrie, toți conducătorii auto sunt obligați să circule cu farurile aprinse și pe timp de azi. Potrivit prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere, obligația de a include în timpul deplasării faza scurtă a luminilor de întâmpinare se menține până pe 31 martie, inclusiv.

Totodată, Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă toți deținătorii de automobile să și le echipeze cu pneuri corespunzătoare condițiilor climaterice din perioada rece a anului.

Foto simbol

Potrivit INP, în cazul în care carosabilul va fi acoperit cu zăpadă, ghețuș sau polei, iar șoferii vor circula cu anvelope necorespunzătoare condițiilor meteo specifice perioadei reci a anului, inspectorii de patrulare vor aplica sancțiuni cu amendă de până la 1000 de lei.

Totodată, INP recomandă câteva sfaturi pentru siguranța în trafic, în această perioadă a anului: „Condu doar la viteza permisă de condițiile de drum și păstrează o distanță mai mare față de mașina din fața ta; asigură-te că poți opri pe o distanță cu vizibilitate bună; nu accelera pentru a te îndepărta de o mașină care e prea aproape în spatele tău;  atenție la ceilalți șoferi care nu folosesc farurile”.

Inspectoratului Național de Patrulare, menționează, că aceste măsuri sunt aplicate în perioada rece a anului, caracterizată de vreme instabilă, însoțită de ploi, timp posomorât și ceață – fenomene care reduc esențial vizibilitatea în trafic, sporind riscul accidentelor rutiere.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5315 0.6363%
USD USD 17.0715 -0.3275%
RUB RUB 0.2405 -0.4965%
RON RON 4.0321 0.6314%
UAH UAH 0.6291 -0.4589%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile