Logo Realitatea.md

Au consumat împreună băuturi alcoolice, iar dimineața l-au bătut și i-au luat geanta cu 7.000 de euro. Trei tineri, reținuți pentru jaf (VIDEO)

12 Decembrie 2019, 12:58 // Societate

Un tânăr de 29 de ani a fost agresat fizic și jefuit în sectorul Râșcani al Capitalei, fiind deposedat în mod deschis de geanta în care se aflau actele de identitate, suma de 7.000 de euro și alte bunuri materiale. Făptașii s-au dovedit a fi trei amici ai victimei cu vârstele cuprinse între 18 și 21 de ani, cu care acesta a consumat băuturi alcoolice într-un local, iar spre dimineață, sub pretextul de a consuma droguri, au mers într-o fâșie forestieră unde și s-a întâmplat totul.

Embed:

Ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție a sect. Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău a recepționat apelul primit de la Serviciul Unic 112, în jurul orei 07:00 a dimineții de 6 decembrie, precum că în pădurea de la intersecția str. Studenților cu Florilor, un tânăr a fost agresat fizic și în mod deschis a fost jefuit. Un echipaj al Batalionului de patrulare și reacționare operativă și grupa operativă a inspectoratului, s-a deplasat imediat la locul faptei pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Polițiștii au fost întâmpinați de victimă, în vârstă de 29 de ani, care a comunicat că a fost agresat de trei indivizi care aplicându-i lovituri pe suprafața corpului, l-au deposedat de geanta cu acte bunuri și bani. Prejudiciul cauzat victimei constituie 138.200 de lei.

Oamenii legii au stabilit că victima se cunoștea cu unul dintre agresori și că pe parcursul nopții aceștia au consumat băuturi alcoolice într-un local amplasat pe strada Studenților. Ulterior unul dintre ei, sub pretextul de a consuma droguri a propus să meargă în pădurea de pe strada Florilor, unde au bătut și jefuit victima.

În urma măsurilor speciale de investigație și urmărire penală, indivizii au fost reținuți și escortați la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual-penale tinerii și-au recunoscut vinovăția, comunicând că cunoșteau că victima are asupra sa o sumă impunătoare de bani și că, în momentul comiterii infracțiunii, erau sub influența substanțelor psihotrope și a băuturilor alcoolice.

Tinerii au fost plasați în arest pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău și sunt cercetați pentru jaf. Conform legislației penale în vigoare aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare pentru un termen de la 5 până la 7 ani.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 0.0000%
USD USD 16.7700 0.0000%
RUB RUB 0.2176 0.0000%
RON RON 4.0054 0.0000%
UAH UAH 0.5935 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile