Logo Realitatea.md

Au dus de nas sute de moldoveni! Un grup criminal, al cărui membru este și un fost angajat MAI, destructurat (VIDEO)

19 Noiembrie 2018, 21:00 // Societate

Un grup criminal - format din trei bărbați, printre care și un fost anagajat al MAI - a fost destructurat de angajații Direcției Operațiuni Speciale a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu procurorii Procuraturii mun.Chișinău, oficiul principal. Activitatea acestuia a fost monitorizată 9 luni, perioadă în care s-a stabilit că organizau migrația ilegală a moldovenilor în Israel.

Suspecții, activând sub paravanul unui agent economic din mun.Chișinău autorizat în vederea prestării servicilor de mediere și plasare în câmpul muncii a moldovenilor, au racolat sute de persoane social-vulnerabile și le-au transportat la muncă în Israel.

Pe parcursul ultimilor ani, au fost transportate peste 600 de persoane, de la care au încasat contrar legislației și licenței deținute sume în proporții deosebit de mari.

Mai exact, este vorba despre 7.000 la 13.000 de dolari. Suspecții au impus victimele să semneze contracte fictive de împrumut.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală, au fost efectuate mai multe percheziții la domiciliile figuranților și la oficiile întreprinderilor administrate, unde au fost depistate și ridicate acte și documente contabile, înscrisuri de ciornă, acte de stare civilă, pașapoarte, cărți de muncă, contracte de muncă a persoanelor fizice, copii de acte, contracte de împrumut și fidejusiune fictive, recipise care demonstrează schemele infracționale.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă închisoare până la 3 ani. Probele ridicate și acumulate în cadrul urmăririi penale demonstrează în totalitate activitatea infracțională a grupului deconspirat și persoanele care au avut de suferit.

Citeste tot despre: grup criminal, Israel, migrația ilegală
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0864 0.3582%
USD USD 17.9850 0.2330%
RUB RUB 0.2802 0.7914%
RON RON 4.2180 0.3092%
UAH UAH 0.6839 0.0585%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile