Logo Realitatea.md

Au ieșit din PDM, iar acum anunță că au revenit. Scindările din Partidul Democrat din teritoriu iau o altă întorsătură (FOTO)

22 Februarie 2020, 09:22 // Politica

Echipa organizației teritoriale a Partidului Democrat din Drochia condamnă plecarea din partid a fostului lor coleg Corneliu Padnevici și regretă că acesta nici măcar nu i-a consultat înainte de a face acest pas și nimeni din organizația din Drochia nu a părăsit rândurile pentru a oferi susținere noului Grup parlamentar format „Pro-Moldova”, așa cu s-a anunțat cu două zile în urmă.

Potrivit unui comunicat de presă al PDM, membrii echipei locale democratice din Drochia au spus că „rămân uniți și devotați PDM”. Acest lucru a fost declarat în cadrul întrevederii de ieri a acestora cu președintele PDM, Pavel Filip, însoțit de deputații Monica Babuc și Eugen Nichiforciuc.

Liderul democrat, Pavel Filip, a menționat că în perioadele de criză partidul se întărește și devine mai puternic.

În cadrul întâlnirii, a fost ales un nou președinte al organizației - Ion Dascăl, „un om cu demnitate care se bucură de respect și susținere din partea echipei”, se arată în comunicatul PDM.

La întâlnirea cu conducerea PDM au fost și primarii din Dondușeni, care spun că au fost induși în eroare de foștii lor colegi, făcând trimitere la anunțul privind plecarea din PDM și oferirea susținerii Grupului parlamentar „Pro-Moldova”.

Primarii din Dondușeni au declarat că rămân în continuare în echipa PDM.

Cu o reacție la acest anunț al PDM a venit și președintele Grupului parlamentar „Pro-Moldova”, care a declarat: „Chiar credeți ca au „revenit”, totuși, cei doi colegi primari? Cu presiuni, intimidări și amenințări nu aduci, nu menții și nici nu revin oameni în partid. Dar dacă o să dormiți mai bine noaptea asta cu gândul că au „revenit”, fie”, se arată într-un mesaj postat de Candu pe Facebook.

Amintim că, la 20 februarie curent,un grup de primari, consilieri raionali și activiști ai PDM din raionul Dondușeni au anunțat că părăsesc formațiunea și oferă susținere noului Grup parlamentar format „Pro-Moldova”, din care fac parte 6 deputați ex-democrați.

Ieri, organizația raională a PDM din Rezina a anunțat că a părăsit partidul și și-a declarat susținerea pentru grupul parlamentar „Pro-Moldova”. 

Citește și:

Șase deputați democrați, în frunte cu Andrian Candu, părăsesc PDM

Filip, despre decizia grupului Candu de a părăsi PDM: E mai mult decât diferențe de viziuni între partid și acest grup

Filip, despre plecarea celor șase: Le-a fost mult mai ușor când deciziile erau luate de o singură persoană. În ciuda acestor tulburări, noi mergem înainte (VIDEO)

Candu a discutat aseară cu nașul său Plahotniuc și i-a spus că pleacă din PDM

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1217 0.0000%
USD USD 18.4281 0.0000%
RUB RUB 0.2348 0.0000%
RON RON 4.1664 0.0000%
UAH UAH 0.6689 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
01 apr, 13:12 //

foto: army.md (FOTO) Cum arată acum Centrul COVID-19 Chișinău, care trebuia deja azi să înceapă a primi pacienții suspecți cu Coronavirus

29 mar, 12:45 //

Indignarea rudelor femeii de 79 de ani, răpusă de Coronavirus: A murit și a murit, luați-o, cumpărați locul, înmormântați-o și cu aceasta s-au terminat aprecierile eroismului ei

31 mar, 19:54 //

Foto simbol Încă trei localități vor fi în carantină! Polițiștii și militarii au indicația să restricționeze circulația persoanelor

02 apr, 21:54 //

Crima care a zguduit un cartier din capitală! Soțul și-a împușcat dintr-un Winchester soția. Fiul ar fi fost de față!

03 apr, 18:30 //

LIVE! Ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19: Au loc declarații de presă

30 mar, 08:29 //

Radu alături de soţie şi cei doi copii Fiul unui erou al războiului transnistrean, obligat să se mute din România, fiindcă nu i se acordă cetăţenia

03 apr, 10:16 //

Foto simbol Spitalul Raional din Ștefan Vodă, în carantină. Totul ar fi pornit de la un medic. Postul vamal din apropiere este în pericol de a-și sista activitatea?

02 apr, 14:25 //

(VIDEO) Scandal: „Rușine, domnule Chicu...”! Parlamentul nu a avut cvorum pentru a audia proiectul pentru care și-a asumat Guvernul răspunderea

31 mar, 14:01 //

Rusia - fără stare de urgență pe timp de Covid-19. De ce Putin este calm?

30 mar, 13:08 //

colaj: realitatea.md No comment: Cum s-a mărit „distanța socială” dintre Igor Dodon, Ion Chicu și Zinaida Greceanîi de la instituirea stării de urgență (FOTO)