Logo Realitatea.md

Au împușcat, aruncat grenade și sărit peste obstacole! Polițiștii și salvatorii s-au întrecut la o competiție în memoria angajaților MAI căzuți la datorie (VIDEO)

02 Iulie 2016, 17:59 // Societate

În Parcul „Valea Morilor” din Chișinău, s-a desfășurat astăzi Competiția „Ștafeta combinată consacrată memoriei angajaților Ministerului Afacerilor Interne căzuți la datorie”, la care au participat toate subdiviziunile MAI, printre care și Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

Foto: dse.md

Competiția a fost constituită din 12 probe, toate desfășurate pe o distanță de 4 km. Toate echipele au fost divizate în două grupe valorice, prima fiind constituită din colaboratorii Inspectoratelor de Poliție din capitală, a doua grupă valorică - constituită din subdiviziunile propriu-zis ale ministerului: Detașamentul Trupelor de Carabinieri, Poliția de Frontieră, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Academia „Ștefan cel Mare”, Inspectoratul Național de Patrulare, Inspectoratul Național de Investigație și Brigada de poliție cu destinație specială „Fulger”.

Echipele și-au demonstrat capacitățile profesionale și sportive, la cele 12 probe, printre care demontarea și asamblarea unei arme, tragerea la tir cu arma pneumatică, natație, canotaj, aruncarea grenadei, alergat în echipament special și sărituri peste obstacole.

Învingătoare la competiție, a ieșit echipa Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, demonstrînd capacități profesionale și sportive. Al doilea loc a fost ocupat de către Academia „Ștefan cel Mare”, iar al treilea de către Brigada de poliție cu destinație specială „Fulger”.

Toate echipele învingătoare au fost premiate cu diplome și cadouri de preț, iar cupa oferită echipei salvatorilor și pompierilor. Șeful Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, colonel al s/salvare, Mihail Harabagiu, a menționat că este mândru de rezultatele lor și că aceste competiții sunt foarte importante. I-a îndemnat să mai participle pe viitor, întru păstrarea memoriei angajaților MAI căzuți la datorie, și pentru promovarea valorilor necesare echipelor care vin în ajutorul cetățenilor.

Mai mult, șeful serviciului, a ținut să indice că astfel salvatorii și pompierii au demonstrate că au capacități excelente pentru a face față intervențiilor și doar prin antrenamente, scopurile pot fi atinse.

Competiția a avut loc sub egida Ministerului Afacerilor Interne, în acest an desfășurându-se a 66-a ediție. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8807 0.6664%
USD USD 16.9753 0.2238%
RUB RUB 0.2167 0.7907%
RON RON 4.0807 0.6735%
UAH UAH 0.5998 0.1837%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile