Logo Realitatea.md

Au încercat să transporte ilegal 15 mii de pachete cu țigări în UE, însă Poliția de Frontieră le-a stricat planurile (VIDEO)

25 Ianuarie 2020, 16:55 // Societate

Polițiștii de frontieră au contracarat o tentativă de transportare ilegală peste frontiera de stat a 15 mii de pachete cu țigări. Produsele de tutungerie urmau să ajungă pe piața neagră din Uniunea Europeană.  Reținerea a fost consemnată în seara zilei 23 ianuarie curent, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Criva.

Potrivit unei informații operative polițiștii de frontieră împreună cu angajații Inspectoratului de Poliției Briceni au desfășurat acțiuni de investigare pe marginea unei posilibe ilegalități tranfrontaliere. Astfel, echipa de lucru care-și exercita misiunea de serviciu a observat un automobil de model Mercedes, cu numere de înmatriculare moldovenești, ce staționa neregulamentar  în zona de frontieră. La volanul microbuzului se afla un tânăr de 23 de ani. În urma controlului efectuat, poliţiştii de frontieră au depistat în interiorul autovehiculului patru colete a câte 500 pachete de țigări.

La scurt timp, în apropierea automobilului, pe malul râului Prut au fost găsite încă 22 colete cu țigări, două telefoane mobile şi o pereche de încălțăminte din cauciuc pentru pescari, iar pe râul Prut a fost identificată o barcă gonflabilă în care se aflau alte patru colete cu țigări. În total, numărul coletelor este de 30, cu 15 mii pachete cu țigări de aceiași marcă.

Prin urmare, la fața locului polițiștii de frontieră au întreprins măsuri de investigații speciale. Totodată, au fost observate cinci persoane de gen masculin, care aveau un comportament dubios și se plimbau haotic în apropierea localității Criva. Angajații SPF „Criva" şi Direcției Regionale Nord au reacționat prompt și au reținut bărbații.

Aceștia s-au dovedit a fi locuitori ai raionului Briceni, cu vârstele cuprinse între 18-30 ani. Persoanele s-au eschivat de a oferi detalii, însă reieșind din complexitatea cazului, a fost pornită cauza penală.

Citeste tot despre: poliţia de frontieră, tigari, UE
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3939 -0.3566%
USD USD 17.1712 -0.1262%
RUB RUB 0.2415 -0.5764%
RON RON 4.0053 -0.3830%
UAH UAH 0.6368 -0.2194%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile