Logo Realitatea.md

Au intrat în curtea unui bloc de unde au ieșit cu două biciclete. Patru tineri din Capitală, reținuți de Poliție (VIDEO)

29 Iunie 2020, 14:26 // Societate

Patru tineri din Capitală au fost reținuți de către ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului sectorului Buiucani din cadrul Direcției de Poliție Chișinău, aceștia fiind suspectați de furtul a două biciclete. Aceștia s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 16 și 27 de ani, anterior cercetați penal pentru infracțiuni analogice.

Embed:

Polițiștii au fost sesizați în data de 17 iunie de către proprietarii bicicletelor, să intervină la documentarea cazului. La fața locului polițiștii au stabilit că indivizii, pe parcursul nopții, prin acces liber au pătruns în curtea blocului de locuit amplasat pe strada Vasile Lupu, de unde au sustras bicicletele. Prejudiciul cauzat proprietarilor a fost estimat la 15.650 lei.

Acțiunile suspecților au fost surprinse de camerele de supraveghere.

În cadrul acțiunilor de investigație și urmărire penală, polițiștii au identificat și stabilit locul aflării indivizilor, aceștia fiind escortați la inspectorat pentru audieri. Totodată, au fost depistate și bunurile sustrase, care urmează a fi returnate proprietarilor.

În cadrul acțiunilor procesual-penale aceștia și-au recunoscut vinovăția, comunicând că urmau să vândă bicicletele și să obțină un profit.

Actualmente tinerii sunt cercetați penal în stare de libertate pentru furt, infracține care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau închisoare pe până la 4 ani.

În acest context, Poliţia Capitalei intervine cu următoarele recomandări către proprietarii de biciclete:

  • Dotaţi bicicleta cu dispozitive antifurt;
  • Nu lăsați bicicleta fără supraveghere, în scara blocurilor, pot fi sustrase cu ușurință de hoți;
  • Legaţi roata din faţă sau spate cu un cablu de oţel sau lanţ, de un obiect fix (stâlp, grilaj, poartă);
  • În coşul bicicletei nu lăsaţi diferite bunuri materiale;
  • Pentru depozitarea bicicletei pe o perioadă îndelungată, este recomandat să fie păstrată într-o încăpere cu acces limitat.
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 0.0000%
USD USD 17.1929 0.0000%
RUB RUB 0.2429 0.0000%
RON RON 4.0207 0.0000%
UAH UAH 0.6382 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile