Logo Realitatea.md

Au primit 15 mii de lei de la un bălțean, pretinzând că acesta are o datorie de 5.000 de euro. Bărbat de 65 de ani, reținut preventiv pentru șantaj

11 Decembrie 2019, 15:51 // Societate

Un bărbat de 65 de ani, originar din Bălți, a fost reținut după ce a primit 15 mii de lei de la o persoană, estorcați prin șantaj sub un pretext inventat că acesta i-ar datora 5.000 de euro. În privința altor persoane implicate investigațiile continuă. De asemenea, oamenii legii întreprind acțiuni în vederea stabilirii altor victime ce au avut de suferit în urma acțiunilor ilegale ale suspecților.

foto: politia.md

Ofițerii Direcției de combatere a crimei organizate ai INI, polițiștii Inspectoratului de poliție Bălți, în comun cu procurorii Procuraturii Bălți, au documentat pe parcursul a trei luni, un grup de persoane, specializat în deposedarea victimelor de bunuri materiale şi mijloace băneşti, prin ameninţarea cu aplicarea violenţei fizice periculoase pentru viaţă şi sănătatea acestora, inclusiv ameninţarea cu moartea, precum și că vor implica autorități din rândurile criminale.

Drept urmare, au fost efectuate mai multe măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală, pentru acumularea probelor şi demonstrarea vinovăției. Ca urmare a acestora, au fost identificați doi bărbați de 36 și 65 de ani, ambii originari din Bălți, care urmărind scopul obținerii unui profit nejustificat, au cerut de la victimă 5.000 de euro.

În cadrul cauzei penale, polițiștii au fost efectuat percheziții la domiciliile și mijloacele de transport ale acestora, unde au fost depistată și ridicată suma de 15.000 de lei, estorcați de la victimă, recipise, telefoane mobile, cartele SIM  și alte bunuri ce prezintă interes pentru cauză. 

Persoana reținută a fost pusă sub învinuire pentru șantajul săvârșit de două sau mai multe persoane, prin amenințarea cu moartea şi înaintate demersuri cu propuneri de aplicare a măsurii preventive – arestul preventiv.

În cazul în care vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.

Acțiunile s-au desfășurat cu sprijinul angajaților din cadrul Batalionului cu Destinație Specială „Scorpion” al Inspectoratului General de Carabinieri al MAI.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4362 0.6186%
USD USD 17.8568 0.0359%
RUB RUB 0.2727 -0.2560%
RON RON 4.0458 0.6418%
UAH UAH 0.7254 -0.4392%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile