Logo Realitatea.md

Au spart un sediu performant și au furat Rolex-uri de colecție! Doi moldoveni, prinși la București, după un an de la faptă

28 Ianuarie 2020, 15:03 // În lume

Doi cetăţeni din Republica Moldova au fost reţinuţi după ce anul trecut au furat ceasuri Rolex şi bijuterii dintr-un imobil din Bucureşti, România, în care intraseră cu chei potrivite, deşi dispozitivele de închidere erau performante. Agenția română de știri News a transmis că cei doi au fost prinşi luni, la Buzău, în timp ce se îndreptau către un punct de trecere a frontierei.

La data de 26 ianuarie, poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au reţinut doi bărbaţi, „bănuiţi de săvârşirea unei infracţiuni de furt din locuinţă, după ce aceştia ar fi sustras bunuri în valoare totală de aproximativ 300.000 de euro dintr-un apartament din sectorul 2”, anunţă Poliţia București.

În luna noiembrie 2019, Poliţia Capitalei a fost sesizată de un bărbat cu privire la faptul că, persoane necunoscute i-au sustras mai multe ceasuri şi bijuterii din locuinţă sa din sectorul 2.

„În urma investigaţiilor şi cercetărilor, din datele şi probele administrate  în cauză de poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale, a rezultat presupunerea rezonabilă că la data 1 noiembrie 2019,  în intervalul orar 12.00-15.00, doi bărbaţi de 35, respectiv 41 de ani, prin folosirea de chei potrivite ar fi pătruns în locuinţa persoanei vătămate şi ar fi sustras  mai multe ceasuri de lux şi  bijuterii din aur în valoare de aproximativ 300.000 euro”, menţionează poliţiştii.

Surse din anchetă au declarat pentru sursa citată că este vorba despre 16 ceasuri Rolex de colecţie. Aceleaşi surse afirmă că cei doi, care au dublă cetăţenie română şi moldovenească, sunt cercetaţi pentru infracţiuni similare şi în Republica Moldova, unul dintre ei fiind liderul unui grup infracţional organizat. De asemenea, conform surselor citate, aceştia au intrat cu chei potrivite, deşi sistemul de închidere a imobilului era unul performant.

În cursul zilei de 26 ianuarie, poliţiştii bucureșteni au pus în executare două mandate de aducere emise pe numele celor doi bărbaţi, aceştia fiind opriţi  pe raza municipiului Buzău, în timp ce se deplasau cu  un autoturism spre  un punct de trecere a frontierei către Republica Moldova.

Ei au fost duşi la sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale pentru audieri şi ulterior au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, pentru furt calificat.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 0.0000%
USD USD 17.1929 0.0000%
RUB RUB 0.2429 0.0000%
RON RON 4.0207 0.0000%
UAH UAH 0.6382 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile