Logo Realitatea.md

Aureliu Ciocoi regretă interdicția plimbărilor în parcuri: Îmi asum acest lucru și promit că-l vom revizui

05 Aprilie 2021, 20:24 // Actualitate

Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, și-a exprimat regretul că a fost instituit regim de interdicție pentru plimbările în parcuri și în locurile publice din Chișinău și Bălți. În acest context, oficialul spune că punctul în cauză va fi revizuit, informează Realitatea.md.

„În dispoziția nr. 1 a Comisiei pentru Situații Exeptionale a fost necesară interpretarea unui punct, care a dus la anumite neînțelegeri în societate.  Mă refer la interdicția de a efectua plimbări în parcuri, păduri, zone de agrement. Recunosc, ca președinte a Comisiei pentru Situații Exepționale, nu a fost o decizie bine gândită. Mai ales că în Chișinău și Bălți nu este intituit codul roșu de lockdown, lucru pentru care îmi asum reponsabilitatea și promit că vom revizui acest punct la următoarea ședință. Am discutat și cu primarul de Chișinău, ca să permitem oamenilor să se plimbe în parcurile publice, dar cu păstrarea regulilor privind normele epidemiologice”, a declarat Aureliu Ciocoi în cadrul unui briefing de presă.

În același timp, interdicția privind deplasările după ora 23:00 rămân a fi interzise. Potrivit premierului interimar, de la emiterea interidicțiilor au fost întocmite 4 procese verbale pentru pasagerii taxiurilor, pentru faptul că se deplasau dupa ora 23:00. De asemenea, oficialul a anunțat că zilnic sunt antrenați peste 2 mii de polițiști și carabinieri pentru patrulare și verificare, în vederea prevenirii de răspândire a infecției COVID-19.

Amintim că Parlamentul a instituit Stare de Urgență în R Moldova, la solicitarea Guvernului, până în data de 30 mai, cu posibilitatea ca aceasta să fie prelungită, în funcție de evoluțiile pandemice din țară.

Citeste tot despre: Aureliu Ciocoi
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3706 0.2557%
USD USD 17.8774 -0.1095%
RUB RUB 0.2359 1.8566%
RON RON 4.3404 0.1847%
UAH UAH 0.6396 -0.1717%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile