Logo Realitatea.md

Automobile, imobile și două avioane ale „Air Moldova”, puse sub sechestru de procurori. ARBI: Activitatea companiei nu este afectată

03 Octombrie 2019, 15:12 // Economie

Agenţia pentru Recuperarea Bunurilor Infracţionale a CNA şi Procuratura Anticorupţie au aplicat, în această săptămână, un sechestru în valoare de circa 670 de milioane de lei pe bunuri care aparţin Î.S. „Air Moldova”. Printre activele indisponibilizate sunt automobile, imobile, dar şi două aeronave. Într-un comunicat de presă, ARBI a precizat că prin aceste acțiuni, activitatea companiei nu este afectată

Potrivit ARBI, acţiunile au avut loc în cadrul unui dosar de spălare de bani în proporții deosebit de mari la privatizarea Î.S. „AIR Moldova”. În fapt, este vorba despre un șir de tranzacții fictive, care au condus la privatizarea companiei aeriene vizate. Prin urmare, aplicarea sechestrului are ca scop „evitarea riscurilor de înstrăinare a patrimoniului întreprinderii”, notează Agenția.

Amintim că, recent, procurorii şi ofițerii CNA au aplicat sechestru în valoare de 301,6 milioane de lei pe capitalul statutar al companiei, iar în prezent valoarea totală a bunurilor indisponibilizate în acest dosar e de aproximativ un miliard de lei.

În context, ARBI precizează că activitatea economică a „Air Moldova” nu este afectată de acţiunile procesual-penale întreprinse pe dosar.

Realitatea.md menționează că ARBI este o subdiviziune autonomă a CNA în atribuţiile căreia intră efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale, precum şi negocierea repatrierii bunurilor infracţionale.

Vedeți și: A fost aplicat sechestru de milioane de lei pe capitalul statutar al Air Moldova

Air Moldova comentează situația actuală: Presiunile derulate au drept scop falimentarea transportatorului naţional

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 0.4543%
USD USD 16.6157 -0.1652%
RUB RUB 0.2261 0.2661%
RON RON 4.0694 0.4443%
UAH UAH 0.6000 0.1335%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile