Logo Realitatea.md

Autoritatea Aeronautică Civilă a lansat campania de informare privind regulile europene de utilizare a dronelor, în Orășelul European din capitală

12 Mai 2018, 17:05 // Actualitate

Vizitatorii Orășelului european din Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt se pot informa cu privire la drepturile lor în calitate de pasageri avia și pot afla despre regulile europene de utilizare a dronelor, vizitând stand-ul Autorității Aeronautice Civile a Republicii Moldova.

Stand-ul a fost vizitat și de către oficiali printre care prim-ministrul Pavel Filip, președintele Parlamentului Andrian Candu și șeful Delegației UE în Republica Moldova, Peter Mochalko. 

Potrivit directorului AAC Radu Bezniuc, implementarea noului cadru legal, care în câteva luni va fi introdus la nivelul întregii UE pentru drone, ca parte a strategiei sale privind aviaţia civilă, reprezintă şi principala provocare a Autorităţii Aeronautice Civile pentru 2018. În acest context, este foarte important ca cetățenii, să fie informați cât mai larg și corect despre aceste reguli.

Un alt mesaj important, promovat de către Autoritatea Aeronautică Civilă, este legat de faptul că pasagerii fie din Republica Moldova, fie din Uniunea Europeană, au drepturi egale, iar succesul Europei în asigurarea și respectarea drepturilor pasagerilor motivează autoritățile țării noastre să continue mai activ acțiunile de informare. ”Mesajul pe care îl transmitem  pasagerilor este că drepturile lor sunt reale și că nu pot fi ignorate de nimeni”, a mai adăugat Radu Bezniuc.

Regulamentul privind compensarea şi asistenţa pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare şi anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor transpune integral normele UE în domeniu. În unele cazuri pasagerii pot cere compensații până la 600 de euro. Practica arată însă că, în mare parte, cetățenii Republicii Moldova care călătoresc pe calea aerului nu își cunosc drepturile, menționează reprezentanții AAC.

Citeste tot despre: AAC, drepturi pasageri avia, drone
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 -0.0538%
USD USD 16.6157 -0.1340%
RUB RUB 0.2261 -0.7027%
RON RON 4.0694 -0.0933%
UAH UAH 0.6000 -0.1996%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile