Logo Realitatea.md

Autoritățile municipale din Chișinău vor lua la evidență, „pentru verificare minuțioasă”, blocurile locative care nu sunt conectate la gaz

11 Octombrie 2018, 13:24 // Societate

Autoritățile municipale din Chișinău vor lua la evidență „pentru verificarea minuțioasă” blocurile de locuințe care nu sunt conectate la gaz. Prevederea se regăsește într-o dispoziție emisă de primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu.

Foto simbol

Edilul interimar a dispus crearea comisiilor de sector, care să examineze cazurile de folosite ilicită a buteliilor cu gaz lichefiat în apartamente. Din comisii vor face parte: pretorul de sector și reprezentanți ai direcției locativ-comunale, ai IGSU, ai IGP, ai Agenției pentru supraveghere tehnică, ai Direcții construcții capitale, ai Chișinău-Gaz și alți specialiști din domenii relevante.

Membrii comisiilor vor verifica atât locatarii, cât și agenții economici din capitală, și-i vor informa despre folosirea ilicită a buteliilor cu gaz lichefiat.

Buteliile care vor fi luate din locuințe urmează a fi duse într-un depozit al Primăriei.

Amintim că, măsurile în cauză se iau după ce sâmbăta trecută, într-un apartament de pe bd. Moscova 11/5, s-a produs o explozie, care se presupune că e de la o scurgere de gaz dintr-o butelie. Deflagrația a ucis patru oameni, a rănit grav alte două persoane și a distrus circa zece apartamente.

Vezi și:

Salvatorii au finalizat lucrările de demontare a construcțiilor instabile de la etajele afectate de deflagrație din sect. Rîșcani (VIDEO)

Punctele mobile care vând în Chișinău gaz lichefiat la butelie vor fi evacuate de urgență

Peste 200 de chișinăuieni au sunat la Primărie să spună că știu locatari care folosesc butelii cu gaz în apartamente, în ultimele două zile

Fiecare locuinţă în care există butelii de gaz va fi dotată GRATUIT cu detectoare. Plahotniuc: ”Ca oamenii să se simtă liniştiţi şi în siguranță”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3960 -0.0818%
USD USD 18.2002 0.0258%
RUB RUB 0.2844 0.5302%
RON RON 4.3136 -0.0857%
UAH UAH 0.6902 0.2906%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile