Logo Realitatea.md

Autoritățile nu intenționează să stopeze activitățile economice și sistemul educațional, chiar dacă numărul cazurilor de coronavirus este în creștere

28 Septembrie 2020, 09:38 // Societate

Deși numărul de cazuri este în permanență creștere, iar sâmbătă, 26 septembrie au fost întregistrate cele mai multe cazuri de la începerea pandemiei în Republica Moldova – 868 la număr, astăzi, șeful statului, Igor Dodon a declarat că autoritățile nu examinează și nici nu intenționează să sisteze activitatea agenților economici, școlilor, grădinițelor sau altor instituții, așa cum a fost făcut în primăvara anului curent, din cauza numărului mare de persoane infectate cu coronavirus.

Foto Simbol

„Evident suntem îngrijorați de numărul mare de cazuri înregistrate săptămâna trecută, însă sistemul medical face față. În prezent, rata de ocupare a spitalelor pentru maturi este de 70 la sută, iar de către copii 40%. Locuri în spitale sunt, medicamente și tot ce este necesar Republica Moldova are este și este  asigurată. Noi nu examinăm posibilitatea de a stopa activitățile economice și nici cele educaționale. Noi trebuie să dăm posibilitatea să activeze agenții economici și vom gestiona situația în continuare. Același lucru se referă și la sistemul educațional”, a spus Dodon după întrevederea tradițională de luni, avută cu președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi și premierul Ion Chicu.

Referitor la școli și grădinițe, șeful statului a precizat că, decizii de închidere, stopare sau reluare a activității, în cazul depistării unui număr mai mare cazuri de coronavirus în instituțiile date, vor fi luate de către administrația locală și nici decum la nivel central.

De asemenea, Dodon a menționat că sunt confirmați pozitiv la coronavirus și mai mulți deputați, iar Parlamentul urmează să ia o decizie cum își va desfășura activitatea.

Amintim că, recent s-a aflat că trei deputați Pro Moldova sunt infectați cu coronavirus, fapt pentru care de două săptămâni, ședințele plenare ale Parlamentului nu au avut loc.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0854 1.0713%
USD USD 17.0035 0.2411%
RUB RUB 0.2185 0.6449%
RON RON 4.1192 1.0772%
UAH UAH 0.5994 0.2341%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile