Logo Realitatea.md

Compania „Avia Invest”: Astăzi, la ora 12:00, datoria a fost închisă

20 Mai 2020, 13:20 // Actualitate

„Avia Invest” SRL anunță că a rambursat astăzi integral datoriile către Autoritatea Aeronautică Civilă în valoare de 22,6 de milioane de lei, inclusiv toate cheltuielile privind executarea datoriei. Compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău mai menționează într-o postare pe contul său de facebook că autoritățile au inițiat înscenarea unui proces care avea drept scop falimentarea sa artificială.

Foto: important.md

Avia Invest solicită astfel încetarea procedurile de declarare a insolvenței.

„Rambursarea s-a efectuat în ciuda acțiunilor fără precedent ale autorităților și dorinței acestora de a acapara compania, prin aplicarea sechestrului pe banii alocați de investitor și blocarea lor la debitor, banii fiind destinați plăților AVIA INVEST. Prin urmare, procedura de declarare a insolvenței AVIA INVEST și toate presiunile asupra companiei trebuie încetate”, cere compania.

Avia Invest mai menționează că a aflat că autoritățile au depus deja o cerere în instanță pentru inițierea procedurii de insolvabilitate a companiei, fiind admise abuzuri și încălcări. „Judecătorul care ar urma să se ocupe de dosar este cumetrul consilierului juridic din umbră al lui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi, iar ca administrator al procedurii ar urma să fie numit un fin al ministrului Justiției”, se menționează într-un comunicat de presă al Companiei Avia Invest.

Amintim că în ultima săptămână autoritățile au sporit presiunile asupra așa-numitului process de returnare a Aeroportului Chișinău în administrația statului, însă reprezentanții companiei și experți independenți atrag atenția asupra faptului că au loc încălcări grave ale legislației, din care cauză Republica Moldova riscă să piardă dosare costisitoare în instanțele internaționale. Compania fondatoare a „Avia Invest” a depus deja o cerere la Curtea de arbitraj internațional de la Stockholm, în care cere despăgubiri de 885 de milioane de euro.

F

Citeste tot despre: ACC, achitare, Avia Invest, companie, datorie
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile