Logo Realitatea.md

AVIA INVEST: „Guvernul minte”. Contractul de concesionare nu ar fi fost reziliat și „nici nu-l poate rezilia cineva”

10 Iulie 2020, 17:12 // Actualitate

Compania „Avia Invest”, concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău (AIC), a venit cu o reacție la informațiile, precum că a fost reziliat contractul de concesionare. Administrația acesteia spune că primit doar o notificare de la Agenția Proprietății Publice (APP) despre intenția de a rezilia contractul de concesionare, invocând neprezentarea poliței de asigurare.

„Acțiunile APP sunt o nouă tentativă de a executa comenzile personale ale lui Dodon de a desface contractul cu orice preț. Afirmațiile sunt o minciună absolută și obraznică. Procedura propriu-zisă de reziliere a contractului este una juridică de lungă durată și „Avia Invest” dezminte informațiile și nu consideră o notificare ca un fapt împlinit”, scrie în comunicatul emis presei.

Totodată, administrația constată cu îngrijorare amplificarea atacurilor la adresa companiei: „Acestea sunt orchestrate personal de Igor Dodon, care a demonstrat că nu se va opri în fața nici unei ilegalități pentru a-și realiza scopul de a prelua controlul la acest obiectiv în care s-au făcut investiții imense și a fost modernizat în ultimii ani”.

„Informăm opinia publică, investitorii străini, dar și organizațiile internaționale despre abuzuri fără precedent pe care nu și le-a permis nici o țară. Presiunile autorităților asupra „Avia Invest” au fost atât de uriașe încât companiile de asigurări din Republica Moldova refuză să semneze o poliță de asigurare pe care „Avia Invest” trebuie să o prezinte anual. În această situație, „Avia Invest”, fiind un investitor de bună credință, a încheiat o astfel de poliță de asigurare cu o renumită companie de asigurări din Federația Rusă și a prezentat actele necesare autorităților de resort de la Chișinău.

Însă Agenția Proprietății Publice refuză să recunoască polița de asigurare, invocând că aceasta este perfectată în afara Republicii Moldova, asta chiar dacă așa proceduri sunt perfect legale. O asemenea atitudine a autorităților confirmă încă o dată că în adresa companiei noastre sunt create obstacole artificiale de a găsi un motiv pentru rezilierea contractului de concesionare”, mai scrie în comunicat.

La finalul comunicatului de presă, „Avia Invest” și-a reiterat angajamentul de a gestiona și în continuare într-un mod competent și profesionist Aeroportul Internațional Chișinău. Administrația promite să continue investițiile pentru a-l menține în topul celor mai dezvoltate aeroporturi din regiune, „top în care a intrat în ultimii ani, după concesionarea sa”.

Este de menționat că, deocamdată, Președinția nu a venit cu vreo reacție la acuzațiile de mai sus. Urmează să o publicăm într-un articol nou, odată cu obținerea acesteia.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.4006%
USD USD 16.7051 0.9512%
RUB RUB 0.2276 0.1320%
RON RON 4.0919 1.3750%
UAH UAH 0.6112 1.8836%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile