Logo Realitatea.md

Avocații lui Platon, înlăturați din dosar pe ultima sută de metri. Instanța a anunțat data pronunțării sentinței (VIDEO)

27 Noiembrie 2017, 15:04 // Societate

Avocații desemnați de Veaceslav Platon, controversatul om de afaceri condamnat în dosarul BEM și învinuit într-un nou dosar pentru escrocherii, au fost înlăturați din proces pe ultima sută de metri de magistratata Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani), Galina Moscalciuc.

Astfel, interesele inculpatului vor fi reprezentate de un avocat din oficiu, pe numele căruia Platon anterior a depus o cerere privind înlăturarea lui din proces.

„Am sperat că după ziua de vineri, când au fost eliminați primii doi colegi, doamna magistrată își va corecta greșeala pe care a comis-o. Ea, însă, m-a elibart și nici nu știu să mă bucur sau să regret acest fapt, dar până la urmă toate încălcările pe care le comitea ea în fiecare ședință au dus la culminare. O mai mare încălcare care a fost comisă vineri și azi nu am mai văzut în 16 ani de activitate”, a declarat Eduard Rudenco, al treilea avocat eliminat din proces.

Totodată, în aceeași ședință instanța a admis demersul acuzării privind prelungirea măsurii preventive în cazul unui complice al lui Platon - Andrei Bahcivanji, care și-a spus ultimul cuvânt. Mai mult, a fost stabilită data de 12 decembrie pentru pronunțarea sentinței în cel de-al doilea dosar.

Procurorul de caz, Alexandru Cernei, nu a oferit declarații pentru presă în acest sens.

Realitatea.md amintește că acuzarea cere 16 ani de închisoare pentru Veaceslav Platon. Potrivit acesteia, omul de afaceri, împreună cu complicii Maxim Capanji și Andrei Bahcivanji, ar fi încercat să sustragă 205 milioane lei de pe conturile a trei companii de asigurări.

La dosar, a fost conexată și cauza penală în care Platon este învinuit de tentativa de mituire a mascaților „Pantera”, care îl însoțeau la ședințele de judecată. Avocații acestuia susțin, însă, că clientul lor a glumit și nu a avut intenția să-i corupă.

De menționat că, anterior, Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare în dosarul privind frauda de la Banca de Economii (BEM). Avocații acestuia au contestat hotărârea primei instanțe la Curtea de Apel Chișinău, astfel în același timp are loc examinarea dosarului în instanța ierarhic superioară.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4404 -0.3802%
USD USD 17.5494 0.3029%
RUB RUB 0.2654 0.7211%
RON RON 4.1118 -0.4720%
UAH UAH 0.6979 0.6054%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile