Logo Realitatea.md

Avocat: Igor Popa a încălcat relațiile reglementate de Codul Deontologic al Avocatului. Vlad Filat trebuie să ceară sancționarea fostului său avocat

24 Septembrie 2020, 11:35 // Actualitate

Avocatul Igor Popa, cel care l-a reprezentat în instanțe de fostul premier Vlad Filat a încălcat mai multe norme de conduită a unui avocat, iar fostul premier ar trebui să se adreseze cu o plângere la Comisia de profil din cadrul Uniunii Avocaților, solicitând sancționarea fostului său avocat. Cel puțin asta susține un alt avocat, Eduard Rudenco, unul dintre cei care l-a reprezentat în instanță pe controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, recent eliberat din închisoare.

colaj: realitatea.md

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Eduard Rudenco susține că nu vine în apărarea lui Vlad Filat, nici nu-l atacă pe Igor Popa ca persoană. „Mă deranjează reputația și imaginea avocaturii care a fost grav afectată în urma acțiunilor unui avocat. După mine colegul nostru a procedat imoral, ba mai mult, dânsul, în opinia mea, a încălcat mai multe norme de conduită a unui avocat”, a opinat Rudenco.

Potrivit apărătorului, „privilegiul avocat-client constituie un mijloc de protecție a secretului profesional și a confidențialității profesionale ce caracterizează relația avocat-client”, iar „confidențialitatea și secretul profesional sunt reglementate de legislația din Republicii Moldova dintr-o dublă perspectivă, respectiv atât ca drepturi, cât și ca obligații ale avocatului în cadrul serviciului profesional”.

„Privilegiul avocat-client sau, așa cum acesta mai este denumit, privilegiul secretului profesional și, în esență, respectarea confidențialității cu privire la orice aspect din cadrul relației avocat-client sunt elemente FUNDAMENTALE pentru orice activitate profesională în care avocatul este angajat. În cadrul emisiunii de ieri Igor Popa, ca avocat, a sfidat/încălcat relațiile reglementate de Codul Deontologic al Avocatului și nu numai”, afirmă fostul reprezentant al omului de afaceri Veaceaslav Platon.

„Sunt sigur că dl. Filat se va adresa cu o plângere către comisia de profil din cadrul Uniunii Avocaților prin care va cere sancționarea fostului avocat și va avea toată dreptatea”, a conchis Eduard Rudenco.

Amintim că aseară, în cadrul unei emisiuni televizate avocatul Igor Popa a făcut mai multe declarații scandaloase cu privire la fostul său client Vlad Filat, depsre care spune că i-a rămas dator cu o sumă mare de bani.

Vedeți și: Filat s-ar fi ales cu 100 de mil. €, după „furtul miliardului”. Ex-avocatul său afirmă că mai este cercetat pentru spălare de bani în două țări

Fostul avocat al lui Filat, despre Plahotniuc: „Are de gând să se întoarcă până la sfârșitul acestui an”

După dezvăluirile ex-avocatului său, Vlad Filat promite să iasă cu o conferință de presă: „... m-a băgat în pușcărie...”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0060 0.5640%
USD USD 17.0033 0.1585%
RUB RUB 0.2191 0.5507%
RON RON 4.1026 0.5441%
UAH UAH 0.5994 0.1002%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile