Logo Realitatea.md

Avocata lui Gheorghe Petic acuză Blocul ACUM de atacuri la adresa sa

12 Ianuarie 2019, 11:44 // Alegeri

Angela Istrate, avocata lui Gheorghe Petic, președintele Organizației Teritoriale Ungheni a PPDA plasat în arest preventiv într-o cauză penală pentru viol, s-a plâns printr-o postare plasată pe una din rețelele de socializare că reprezentanți ai Blocului ACUM (PAS și PPSA) i-ar fi discreditat imaginea și ar fi încercat să o facă să renunțe să candideze la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

„Stimaţi prieteni, concetățeni! Vreau să vă mulțumesc din suflet pentru urările de succes și mesajele de încurajare pe care le-am primit. Susținerea dvs. contează mult pentru mine în aceste clipe dificile, când sunt atacată incalificabil de cei cărora le-am fost alături atât la proteste, cât și la ședințele de judecată, reprezentând interesele membrilor săi”, a scris avocata.

Aceasta a explicat că anumiți bloggeri și posturi de televiziune, i-au discreditat imaginea pentru a o determina să cedeze la proiectul politic prin care și-a propus să candideze la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe circumscripția uninominală nr. 22, acolo unde candidează Liviu Vovc - propus de Blocul ACUM.

„Imediat după depunerea cererii de înregistrare a grupului de inițiativă în susținerea candidaturii mele am fost contactată din partea părtașilor Blocului ACUM cu sugestii de a-mi retrage candidatura din cursa electorală, deoarece Blocul are candidatul său pe circumscripţia dată, altfel voi fi supusă judecăţii populare.

După refuzul meu de a mai discuta pe această temă, am fost atacată și învinuită că lovesc cu cuţitul în spate lui Gheorghe Petic, că mă folosesc de publicitatea televiziunilor care mediatizează cauza penală pornită împotriva acestuia, interesele şi drepturile căruia le reprezint în instanță în calitate de apărător.

Nu am dorit să întru în polemici, nici atunci când membrii Blocului ACUM, la 04.01.2019, au deplâns acțiunile grupului de inițiativă, care a colectat semnături în susținerea mea la Consiliul Electoral, deși am tratat aceasta ca o lovitură tuturor celor 500 de cetăţeni care mi-au acordat încredere”, a adăugat Angela Istrate.

Postarea poate fi citită integral aici. Ea a fost publicată, după ce s-a anunțat că Judecătoria Orhei a admis cererea prin care Gheorghe Petic va fi escortat la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) pentru posibilitatea de a obține certificatul de integritate necesar pentru participarea la alegerile parlamentare.

Contactată de Realitatea.md, purtătoarea de cuvânt a Partidului PAS și Blocului ACUM nu a răspuns la telefon pentru a comenta declarațiile, iar la ora publicării știrii, nu a fost trimisă mass-mediei vreo reacție oficială în acest sens.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5934 -0.7773%
USD USD 17.5245 -0.2635%
RUB RUB 0.2773 -0.6093%
RON RON 4.1507 -0.5487%
UAH UAH 0.6835 0.6183%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile