Logo Realitatea.md

Avocatul șoferiței cu Porsche a dezvăluit că femeia avea patima alcoolului

02 Octombrie 2019, 07:49 // Societate

Avocatul Vladimir Covali, care a reprezentant de mai multe ori în instanțe interesele Svetlanei U., șoferița care a ciocnit violent un troleibuz fiind la volanul unui Porsche, a dat de înțeles că clienta sa avea patima alcoolului.

„De multe ori m-am gândit la asta. Are 33 de ani, este mai mică decât fiica mea. În 2012, a fost condamnată la 1 an de închisoare cu suspendare și i-au spus că dacă va încălca, va fi izolată. Între timp, i-a comite încă un accident și Judecătoria Rîșcani o condamnată la 6 luni de închisoare în penitenciar. Ea a ispășit pedeapsa și nu a avut parte de nicio excepție. Toate infracțiunile au fost înregistrate de poliție și pentru ele a fost trasă la răspundere, dar nu așa cum se vehiculează...”, a declarat avocatul la emisiunea „День за днем” de la Publika TV.

„În accidentul de la Orhei - era beată, în accidentul din sectorul Rîșcani - tot. În accidentul din cartierul Poșta Veche, caz care se află pe rol la Judecătoria Buiucani - era în stare de ebrietate, doar că nu ea se afla la volan”, a adăugat acesta.

Bărbatul a mai spus că a încercat să vorbească cu familia Svetlanei U. și chiar cu ea să renunțe la viciu: „Se întâmpla 2-3 luni să nu bea niciun gram, după care din nou. Eu i-am spus că sunt gata să-i găsim un psiholog, i-am propus să se trateze, pentru că are studii în juridică, poate munci, are și un copil minor la întreținere. Ea îmi spunea că da, dar tot așa făcea”.

Întrebat dacă-i va apăra interesele și în accidentul din sectorul Buiucani, avocatul a răspuns că orice om are dreptul la apărare. „Eu nu pot să nu-i apăr interesele. Vreau să-mi promită doar că nu va mai bea alcool, pentru că nici eu nu vreau să am pe conștiință anumite lucruri”, a conchis Vladimir Covali.

CITEȘTE ȘI:

Nouă victime ale accidentului de la Buiucani rămân internate în spital. Cea mai gravă este starea șoferiței (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6325 0.5449%
USD USD 16.8606 0.5403%
RUB RUB 0.2169 -0.3217%
RON RON 4.0264 0.5243%
UAH UAH 0.5963 0.4718%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile