Logo Realitatea.md

Baldovici răspunde la acuzațiile Maiei Sandu: „Bunurile au fost scoase la privatizare de enorm de multe ori”

20 Iunie 2019, 09:38 // Economie

După anunțul prim-ministrei Maia Sandu în legătură cu demiterea directorului Agenției Proprietății Publice, Vladimir Baldovici, acesta a venit cu un răspuns, fiind acuzat și de comiterea unor ilegalități.

Colaj: realitatea.md

„Din 21 mai 2018, cînd am venit în această funcție, am restructurat APP, conferindu-i funcții exacte și suficiente pentru valorificarea optimă a proprietății publice. Împreună cu echipa Agenției am răvășit grămezi de probleme acumulate pe parcursului a celor 22 de ani precedenți cu scopul de a găsi formula optimă de gestiune a sectorului public. Din februarie 2019 colectivul Agenției este antrenat în implementarea acestei formule.

Este firesc ca o nouă guvernare să fie interesată în preluarea competentă a proceselor administrative de la guvernarea precedentă. Această ar însemna cel puțin comunicare directă și eficientă, auditul și evaluarea la zi, identificarea problemelor nerezolvate, și, ce este mai important, asigurarea continuității celor bune și curmarea practicilor nocive.

O evaluare corectă și competentă a situației și problemelor este imposibilă fără cunoașterea întregului, în timp și spațiu, sistem analizat. În acest sens inițiativa de evaluare a proceselor de privatizare trebuie să înceapă cu anul 1996. Numai în acest caz vom avea un tablou obiectiv a ceea ce a însemnat privatizarea în Republica Moldova și vom putea curma practicile nocive”, a scris Baldovici.

Referitor la „desfăşurarea concursului comercial de privatizare a mai multor bunuri proprietate publică de stat, care ar fi fost anunțat imediat după retragerea PDM în opoziție”, Vladimir Baldovici scrie că „concursurile comerciale de privatizare sunt planificate de către Guvern din timp, fiind anticipate de activitatea echipelor de lucru, evaluări, pregătirea pachetului de documente etc. Publicarea anunțului de concurs este finalul unui efort comun interdepartamental, cu implicarea Agenției, Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Finanțelor, cu implicarea responsabililor, cu realizarea procedurilor și mecanismelor stipulate de către cadrul normativ”.

„Cât privește oportunitatea listei bunurilor scoase la concursul comercial, comunic că toate acestea au fost scoase la privatizare, economic vorbind, de enorm de multe ori. Același, Sanatoriu „Moldova” din Truskoveţ, Ucraina, a fost expus la vânzare de mai multe ori, iar Fabrica de Sticlă de 12 ori”, a mai scris Vladimir Baldovici.

Tot el este de părerea că legătura dintre demisia Guvernului Filip și publicarea comunicatului de presă privind concursul comercial este tot atât de valabilă cu o eventuală sistare a tratării bolnavilor în cazul demisiei conducerii Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

VEZI ȘI:

Maia Sandu: Directorul Agenției Proprietății Publice va fi demis la următoarea ședință de Guvern

Citeste tot despre: Maia Sandu, Vladimir Baldovici
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5560 0.6283%
USD USD 17.3147 0.5079%
RUB RUB 0.2408 -1.6340%
RON RON 4.0429 0.5571%
UAH UAH 0.6401 1.0099%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile