Logo Realitatea.md

Banca Mondială va finanța un studiu de diagnosticare a securității apei în Republica Moldova

12 Decembrie 2018, 13:30 // Economie

Pe parcursul anului 2019, va fi efectuat un studiu de diagnosticare a securității apei din Republica Moldova. Acesta va conține un document cu recomandări pentru facilitarea luării deciziilor în sectorul apei.

Foto: madrm.gov.md

Studiul va fi realizat de către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului împreună cu experți internaționali, cu suportul Băncii Mondiale.

„În contextul schimbărilor climatice şi resurselor limitate de apă, este esențial să luăm decizii corecte cu referire la  gestionarea resurselor de apă, prin promovarea unui management sustenabil, ținând cont de riscurile legate de apă şi optimizarea serviciilor livrate populației. Contăm pe implicarea tuturor autorităților de resort în procesul de elaborare pentru a avea un rezultat pe potriva așteptărilor tuturor”, a menționat, Secretarul de stat în cadrul ministerului, Valentina Ţapiș.

Partenerii de dezvoltare prezenţi la eveniment au menţionat că în condițiile ţării noastre e necesar realizarea unui astfel de studiu ca autoritățile să dispună de mai multe scenarii de gestionare a resurselor de apă.

În cadrul evenimentului de lansare, experţii internaţionali implicaţi în realizarea documentului au prezentat studii de caz şi rezultate din cadrul studiilor de diagnostic a securității apei realizate în alte ţări, dar au prezentat și metodologia care urmează a fi aplicată pentru Moldova.

Un accent deosebit a fost pus pe procesul de colectare a datelor, consultarea şi validarea intermediară a rezultatelor.

Rezultatul scontat al Studiului Diagnostic constă în prezentarea unor scenarii privind planificarea pe termen scurt și lung a resurselor de apă disponibile și prioritizării resursei de apă în contextul necesităților naționale/locale.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.1865 0.4602%
USD USD 17.7719 0.7357%
RUB RUB 0.2786 0.7231%
RON RON 4.0068 0.3330%
UAH UAH 0.7293 0.8435%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

23 ian, 18:23 //

foto: facebook.com/dodon.igor1 Dodon se laudă pe Facebook cum îi strânge mâna vicepreședintelui SUA. Putin a trecut pe lângă el fără să i-o dea

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”