Logo Realitatea.md

Banca Mondială va oferi suport pentru dezvoltarea industriei produselor lactate și a cărnii

08 Mai 2019, 09:50 // Economie

O misiune a Băncii Mondiale a efectuat, săptămâna trecută, o vizită de documentare, în Republica Moldova, cu scopul de a identifica domeniile pentru viitoare investiții și suportul necesar pentru dezvoltarea sectorului agroalimentar. Oficialii au discutat despre un viitor proiect cu referire la dezvoltarea sectorului zootehnic, în special în industria produselor lactate și a cărnii, scopul fiind asigurarea securității alimentare.

Foto: madrm.gov.md

„Am avut ocazia să colaborez cu reprezentanții Băncii Mondiale în cadrul realizării Proiectului „Agricultura Competitivă în Republica Moldova”, care a venit în suportul formării și dezvoltării grupurilor de producători, accesului acestora la finanțare și noi piețe de desfacere, precum și în vederea implementării principiilor de agricultură conservativă. Îmi exprim recunoștința și Vă mulțumesc pentru o colaborare eficientă și continuă. Mă bucur că sunteți dispuși să oferiți în continuare suport țării noastre pentru a realiza obiectivele de dezvoltare în sectorul agricol. În special, pentru elabora un program dedicat zootehniei: linii de creditare preferențiale și componenta de grant”, a subliniat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, în cadrul întrevederii cu experții.

Pe parcursul dialogului s-a discutat despre  facilitarea accesului la finanțare directă a organizațiilor de creditare nebancară și asociațiilor de economii și împrumut pentru proiectele în domeniul agriculturii, precum și dezvoltarea și extinderea asigurărilor subvenționate în agricultură.

La finalul întrevederii, experții internaționali și locali au confirmat interesul Băncii Mondiale de a oferi suport pentru identificarea potențialelor  proiecte de asistență financiară destinată sectorului agricol.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6621 0.0000%
USD USD 17.7287 0.0000%
RUB RUB 0.2865 0.0000%
RON RON 4.1145 0.0000%
UAH UAH 0.7258 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile