Logo Realitatea.md

Bărbat de 42 de ani, reținut pentru un șir de furturi și jafuri. Prejucidiul cauzat victimelor, estimat la 86.000 lei

15 Septembrie 2020, 13:24 // Societate

Ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului sectorului Botanica din cadrul Direcției de Poliție Chișinău, în urma măsurilor speciale, au reținut un bărbat, locuitor al raionului Anenii Noi, fiind suspectat de comiterea unui șir de furturi și jaf. Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 42 ani, anterior judecat pentru infracțiuni analogice atât în Republica Moldova, cât și în Ucraina.

Embed:

Polițiștii au acumulat probe concludente în privința suspectului ce îi demonstrează complicitataea în comiterea a șapte cazuri de furt din locuințe și un caz de jaf. Individul a comis infracțiunile în perioada lunilor aprilie-septembrie. Acesta acționa pe timp de zi și se asigura că proprietarii în acel moment nu erau acasă și prin deteriorarea lacătului de la ușă, intra în locuință și sustrăgea bunurile materiale cum ar fi bijuterii din aur, mijloace bănești și tehnică.

Prejudiciul cauzat părților vătămate a fost estimat la 86.000 lei.

În acest context, au fost inițiate mai multe cauze penale, iar ofițerii de investigație au dispus un șir de măsuri de investigație pentru depistarea individului. Astfel, în urma măsurilor făptașul a fost identificat și reținut fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual-penale bărbatul și-a recunoscut vinovăția.

Actualmente acesta este plasat în arest preventiv pentru 30 de zile și este cercetat penal pentru furt și jaf care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32.500 lei la 67.500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

În acest context Poliţia Capitalei vine cu un apel către locuitori, cu următoarele recomandări:

  • Dacă plecaţi de acasă până la vecin sau lipsiţi pentru puţin timp – nu lăsaţi uşa neîncuiată;
  • Educaţi-vă copiii să reacţioneze prompt în situaţii când cineva necunoscut încearcă să-i convingă despre faptul că sunt prieteni sau colegi de serviciu cu dumneavoastră si au venit după cheile locuinţei sau după bunurile din casă;
  • Nu credeţi persoanele care încearcă să vă vândă bunuri (veselă, detergenţi, bijuterii, etc). Aceştia vă pot distrage atenţia cu scopul de a fura.
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5385 -0.5249%
USD USD 16.6888 0.1717%
RUB RUB 0.2181 -0.1831%
RON RON 4.0133 -0.7125%
UAH UAH 0.5921 0.2200%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile