Logo Realitatea.md

Barierele instalate ilegal pe drumurile publice din Chișinău sau la intrările în curțile blocurilor de locuit vor fi demontate

25 Mai 2020, 19:09 // Societate

Toate barierele instalate ilegal pe drumurile publice din Chișinău sau la intrările în curțile blocurilor de locuit vor fi demontate. O solicitate în acest sens a fost făcută astăzi de către primarul general Ion Ceban, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Foto: chisinau.md

Astfel, Preturile de sector urmează să se implice de fiecare dată pe cazurile enunțate, pentru a evalua situația și a scoate instalațiile ilegale.

Pretorul sectorului Râșcani, Vlad Melnic a raportat că pe str. Ceucari, 2/3 s-a constatat că există o barieră instalată ilegal, la intrarea în curtea blocului de locuințe. Instalația urmează să fie demontată în câteva zile de către serviciile municipale.

Cu referire la un alt caz, de pe strada Acad. Sergiu Rădăuțanu, pretorul de Râșcani a precizat că acolo, barierele improvizate sunt ridicate aproape zilnic de către angajații de la Î.M. „Exdrupo". „Cazul este monitorizat în comun cu reprezentanții forțelor de ordine, urmând ca cei care se fac vinovați de blocarea accesului pe acest drum să fie sancționați conform prevederilor legislației în vigoare", a precizat Vlad Melnic.

În context, primarul general a solicitat implicarea preturile de sector pe toate cazurile de limitare a accesului, iar instalațiile ilegale să fie evacuate. „Toate barierele și îngrădirile să fie scoase. Eu înțeleg că pe unii îi deranjează. Dar este vorba despre drumuri publice și curți de blocuri publice, nu private. Nu a unui judecător, procuror etc. Sancționați, nu monitorizați. Și faceți publică lista celor care locuiesc acolo: procurori, judecători etc.", a spus Ceban.

De asemenea, Ceban a mai spus că ar trebui de instalat bariere la intrările în parcuri și în scuaruri, care sunt zone verzi, unde se plimbă oamenii, iar accesul mașinilor este restricționat. 

Citeste tot despre: bariere, blocuri, Chisinau, curți, drumuri publice
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 -0.0538%
USD USD 16.6157 -0.1340%
RUB RUB 0.2261 -0.7027%
RON RON 4.0694 -0.0933%
UAH UAH 0.6000 -0.1996%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile