Logo Realitatea.md

Bate șaua să priceapă ... Krasnoselski. Dodon îi răspunde „criptat” liderului de la Tiraspol la atacurile făcute în adresa sa (VIDEO)

14 Februarie 2020, 15:53 // Politica

Șeful statului, Igor Dodon, a venit cu un răspuns la declarațiile recente făcute de liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, care l-a criticat dur, pentru faptul că nu și-ar îndeplinit promisiunile, după ce a preluat puterea în Moldova.

Dodon spune că „cineva” creează aceste probleme artificial pentru a nu se ajunge la rezolvarea conflictului transnistrean, pentru faptul că ar avea anumite devidente economice pe seama acestui conflict înghețat.

„Poate cineva nu dorește să rezolvăm problemele de pe ambele maluri al Nistrului? Vreau să vă spun că pentru cetățenii din Transnistria, eu sunt cel mai mare prieten al vostru și voi face tot posibilul ca să rezolv problemele voastre cu care vă confruntați. Eu cred că voi vă doriți ca noi mai repede să unim țara. Cine nu vrea? Eu cred că voi știți răspuns la această întrebare - cei care fac miliarde de dolari pe așa numita „gaură neagră”. Unde-s cele 7 miliarde de dolari pentru gaz? (n.r. datoria pe care Transnistria nu a achitat-o Rusiei pentru gazul consumat și o pune pe umerii Moldovei). Unde sunt alte 10-12 miliarde de dolari pe care Rusia i-a acordat drept ajutor în toți acești ani. Cineva vrea să mențină această situație și mai departe pentru a face bani”, a spus Dodon, în cadrul platformei „Președintele răspunde”.

Totodată, președintele țării se pare că a încercat să-i transmită un mesaj „criptat” liderului de la Tiraspol, la acuzațiile și criticile pe care le-a făcut acesta în adresa lui Dodon.

„Cineva din „conducerea” Transnistriei spune că situația s-a înrăutățit în ultimele 6 luni. Eu vă înțeleg., pentru că pe malul drept al Nistrului nu este oligarhul Plahotniuc, partenerul vostru de business. Nu sunt oligarhi acum la Chișinău și nici nu vor fi, așa că haide-ți să trăim în prietenie. Haideți să nu creăm probleme pe loc gol. Eu sunt setat să găsesc soluții la probleme, nu să le creez. Vreți să discutăm? Luați telefonul și sunați-mă. Nu transmite-ți mesaje prin intermediul presei sau prin alte declarații răsunătoare, asta nu va da nimic. Eu voi rezolva problemele oamenilor, nu și a oligarhilor”, a conchis Dodon.

Amintim că, la începutul acestei săptămâni, liderul separatist de la Tiraspol, Vladimir Krasnoselski, a criticat dur activitatea șefului statului, Igor Dodon, și a PSRM în ansamblu, învinuindu-i de faptul că nu se țin de promisiunile făcute Federației Ruse, deși toată puterea în stat este controlată acum de socialiști.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.1487%
USD USD 16.7051 0.5641%
RUB RUB 0.2276 0.2202%
RON RON 4.0919 1.1645%
UAH UAH 0.6112 1.2927%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile