Logo Realitatea.md

Batrîncea: PSRM nu are nimic în comun cu candidatul independent - Dodon. Grupul de inițiativă pe care-l conduce poate colecta semnăturile

11 Septembrie 2020, 08:52 // Politica

Grupul de inițiativă pentru susținerea candidatului independent la funcția de președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost înregistrat vineri, 11 septembrie. Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au acceptat cererea în ședință cu majoritatea, de la vot abținându-se unul singur. Astfel, poate fi demarat deja procesul de colectare a semnăturilor întru susținerea sa. Înainte de asta, însă, conducătorul grupului de inițiativă, care este nimeni altul decât deputatul socialist Vlad Batrîncea, a răspuns la câteva întrebări.

- Domnul Dodon s-a autodesemnat sau a fost desemnat de grupul de cetățeni?

Batrîncea: A fost desemnat de 100 de cetățeni ai Republicii Moldova, fiind candidat independent.

- De ce a fost necesară crearea unui grup de inițiativă cu membri ai unui partid, or asta nu ar însemna mușamalizarea intenției propriu-zise a partidului?

Batrîncea: V-aș ruga să nu uitați de calitatea de cetățeni ai Republicii Moldova. Partidul nu are nimic în comun cu organizarea grupului de inițiativă. Și cu titlu de informare, absoluta majoritate nu este membră a partidului.

- Nu a fost specificat în acte locul în care s-a desfășurat ședința. Puteți să ni-l spuneți?

Batrîncea: Ședința de constituire a grupului de inițiativă a avut loc în municipiul Chișinău, în incinta Filarmonicii Naționale.

CITEȘTE ȘI:

Surpriza nu s-a produs! Igor Dodon candidează la funcția de președinte. Acesta a intrat prin ușa din spate, iar jurnaliștii au fost intimidați (VIDEO)

Dodon, în primul discurs în calitate de candidat la prezidențiale: „Sper să fie o campanie corectă și democratică”

Pe urmele lui Putin! Igor Dodon candidează pentru al doilea mandat în calitate de candidat independent. Confuzia apărută în urma depunerii actelor la CEC

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5385 -0.5249%
USD USD 16.6888 0.1717%
RUB RUB 0.2181 -0.1831%
RON RON 4.0133 -0.7125%
UAH UAH 0.5921 0.2200%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile