Logo Realitatea.md

Belgia, PARALIZATĂ de o grevă generală la care participă medici, polițiști, angajați din supermarketuri

13 Februarie 2019, 15:48 // În lume

Spaţiul aerian al Belgiei este închis şi toate cursele aeriene sunt anulate. Ţara este paralizată de o grevă generală care a început aseară şi la care participă de la medici, profesori şi poliţişti până la angajaţii din supermarketuri. Protestul, cel mai mare de acest fel din ultimii 5 ani, a fost provocat de eşecul negocierilor pentru creşterea salariilor, transmite Digi24.

Foto: bbc.com

Niciun avion nu decolează şi nu aterizează până diseară, la ora locală 22:00, pe aeroporturile din Belgia. În plus, aparatele de zbor care survolează ţara trebuie să o facă în spaţiul supravegheat de Eurocontrol, adică la peste 7.500 de metri înălţime. Societatea care asigură controlul traficului aerian în Belgia a anunţat că nu poate garanta că angajaţii săi vin la muncă.

Circulaţia trenurilor nu este paralizată, dar este puternic perturbată. Societatea naţională de transport feroviar din Belgia spune totuşi că este în măsură să asigure serviciile minime, potrivit legii. În medie va circula un tren din două, având prioritate liniile principale.

În ceea ce priveşte trenurile de mare viteză şi cele internaţionale, nu sunt anunţate probleme majore. Dar transportul în comun din Bruxelles este puternic afectat, la fel ca şi administraţia publică, servicile poştale, precum şi cele de colectare a deşeurilor. Majoritatea spitalelor vor asigura doar urgenţele, iar o parte din şcoli şi grădiniţe au suspendat cursurile. Au decis să întrerupă lucrul şi angajaţii marilor lanţuri de magazine.

Ziua de grevă naţională urmează eşecului negocierilor cu patronatele privind creşterile salariale, limitate de guvern la 0,8 la sută în următorii doi ani.

Citeste tot despre: Belgia, greva, în lume, paralizată
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.0000%
USD USD 17.2272 0.0000%
RUB RUB 0.2448 0.0000%
RON RON 4.0205 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile