Logo Realitatea.md

Bilanțul victimelor în urma incendiului uriaș din California a ajuns la 44 de morți

13 Noiembrie 2018, 11:09 // În lume

44 de oameni au murit în incendiile care devastează California. Noul bilanţ a fost anunţat de autorităţi, după ce încă 13 trupuri fără viaţă au fost găsite în nordul statului, acolo unde este cel mai mare focar din istoria acestui stat. Peste 200 de oameni sunt în continuare daţi dispăruţi, transmite Digi24.

Foto: Guliver/GettyImages

Autorităţi, prieteni şi rude caută sutele de dispăruţi, după ce focul a incinerat mii de case. În acelaşi timp, peste 8.000 de pompieri continuă să lupte cu flăcările.

Pentru incendiul uriaş din nordul Californiei este folosit un Boieng 747 adaptat pentru a transporta și împrăștia zeci de mii de litri de substanțe ignifuge.

În sudul Californiei, un sfert de milion de oameni au fost evacuați din zona Los Angelesului și din orașele de coastă, precum Malibu, unde au case multe celebrități. Flăcările s-au extins atât de repede încât nu toți locuitorii au apucat să plece.

„A fost o furtună de foc, cea mai mare pe care am văzut-o vreodată și am avut de luptat cu multe incendii. Când a venit furtuna de foc de peste deal și sufla vântul cu 100 km/h, s-a întunecat ca noaptea. Nu a fost niciun ordin de evacuare, nu a fost niciun anunț. A venit atât de repede încât nu a fost timp pentru coordonarea unui răspuns eficient. Nu e vina lor, nu puteau fi peste tot în același timp”, spune un pompier.

Situaţia rămâne foarte periculoasă. Pompierii au reuşit să aducă sub control doar o mică parte din incendii, iar vântul rămâne puternic.

De vină pentru incendiile devastatoare sunt deopotrivă natura şi oamenii, spun specialiştii. Factorul natural este vântul puternic, în vreme ce omul provoacă schimbările climatice care au uscat vegetaţia.

VEZI ȘI:

(FOTO) Cel mai distrugător incendiu din California! Zeci de morți și sute de dispăruți

Bun venit în casa mea, care nu mai este... Luxul celebrităților, spulberat de incendiul din California (FOTO, VIDEO)

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5304 0.7267%
USD USD 17.3188 0.3296%
RUB RUB 0.2408 -0.7420%
RON RON 4.0356 0.6811%
UAH UAH 0.6434 1.2431%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile