Logo Realitatea.md

Bill Gates vorbește despre riscul unei noi pandemii: „A doua oară nu vom fi așa de proști”

27 Noiembrie 2020, 08:22 // În lume

Bill Gates, cel care a avertizat despre pandemia prin care trecem acum, fiind ars pe rug și declarat autorul unor teorii de conspirație, vorbește despre faptul că ne paște riscul unei noi pandemii. Potrivit acestuia, se poate întâmpla peste 20 de ani, dar poate chiar și peste 3 ani.

Lumea se va ciocni de o nouă pandemie peste 20 de ani, asta fiind un scenariu foarte bun, doar că trebuie să fim pregătiți de ea deja peste 3 ani. Despre asta a avut în vedere fondatorul Microsoft, Bill Gates, într-un podcast, subliniind că: „A doua oară nu vom fi așa de proști”.

„Următoarea pandemie în cel mai bun caz va fi peste 20 de ani. Însă trebuie să examinăm și varianta că va interveni peste 3 ani. Următoarea dată oamenii trebuie să fie mai pregătiți, pentru că până atunci trebuie să fie testate regimuri de carantină perfecte, modalități de testare eficiente și algoritmi clari. A doua oară nu vom fi așa de proști”, a punctat miliardarul.

El a adus exemple de țări care ar fi luat măsuri corecte împotriva răspândirii coronavirusului. Le-a numit pe Coreea de Sud și Australia. Omul de afaceri consideră că ambele state au ales un model potrivit de a testa operativ și de a izola oamenii infectați.

Amintim că, la începutul lunii noiembrie, și Organizația Mondială a Sănătății a sfătuit autoritățile tuturor statelor să se pregătească pentru o nouă pandemie deja acum. Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus a atenționat despre faptul că prea mult timp domeniul sănătății a fost neglijat, chiar dacă această ramură este declarată ca fiind principala în stare să răspundă la pandemii.

Citeste tot despre: Bill Gates, coronavirus, pandemie
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2947 0.4841%
USD USD 17.4849 0.1879%
RUB RUB 0.2335 -1.2267%
RON RON 4.3687 0.4853%
UAH UAH 0.6207 0.6486%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile