Logo Realitatea.md

Blocul ACUM va înregistra în Parlament opt inițiative

22 Martie 2019, 07:35 // Politica

Blocul electoral ACUM DA și PAS urmează să înregistreze vineri, 22 martie, opt inițiative legislative, printre care „declarația Parlamentului cu privire la caracterul capturat al instituțiilor statului”, proiectul privind anularea sistemului electoral mixt, dar și adoptarea Legii Magnitsky. Declarațiile au fost făcute după ședința de constituire a Parlamentului de către copreședintele Blocului, Andrei Năstase.

Întrebați de jurnaliști dacă inițiativele legislative pot fi înregistrate în lipsa constituirii organelor de conducere a Parlamentului, Andrei Năstase a declarat că abordarea formațiunii este una strict legală, potrivit IPN.

Cât despre candidatul Blocului ACUM pentru funcția de președinte al Parlamentului, Năstase a spus că este prematur să se discute despre aceasta în condițiile în care nu s-a format o majoritate.

Amintim că, la prima ședință a Parlamentului de legislatura a X-a, au fost constituite trei fracțiuni parlamentare. Este vorba despre fracțiunile Partidului Socialiștilor, Partidului Democrat și Partidului Socialiștilor. Blocul electoral ACUM urmează să anunțe formula în care va activa în legislativ în termen de zece zile, așa cum prevede regulamentul Parlamentului.

CITEȘTE ȘI:

Ședința de constituire a Parlamentului de legislatura a X-a

(VIDEO, FOTO) Să înceapă circul! Marina Tauber se dă în spectacol la prima ședință a Parlamentului

Blocul ACUM îi dă replică Marinei Tauber: „Fata asta a degradat. Locul ei este la pușcărie” (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6937 0.5207%
USD USD 18.1755 -0.1544%
RUB RUB 0.2899 0.3809%
RON RON 4.3838 0.6105%
UAH UAH 0.6932 -0.1297%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile