Logo Realitatea.md

Blocul ACUM vrea să fie anulată legea care permite deschiderea benzinăriilor în zonele duty free

08 Mai 2019, 07:28 // Politica

În aceste zile, Blocul ACUM va înregistra o inițiativă legislativă prin care să anuleze legea cu privire la deschiderea benzinăriilor în zonele duty free.

Foto simbol

Declarația a fost făcută de lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, deputată din partea blocului ACUM în Parlament, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

Potrivit ei, această lege a fost votată de deputații Partidului Democrat în Parlament și a fost promulgată de președintele Igor Dodon. Maia Sandu consideră că această lege „a fost strict făcută pentru a promova afacerile lui Ilan Șor”.

„Această lege este neconstituțională și comportă costuri enorme pentru bugetul de stat. De exemplu, dacă se deschid zece benzinării în aceste zone duty free, noi am calculat că aproximativ 100 de milioane de lei pierde bugetul”, a declarat Maia Sandu.

De asemenea, lidera PAS invită societatea civilă să discute proiectul de lege prin care blocul ACUM vrea să anuleze legea cetățeniei contra investiții, care „este o altă lege votată și promulgată în vederea protejării și promovării schemelor de corupție”. „E o inițiativă care vine să reducă îngrijorările Uniunii Europene pentru că au fost exprimate îngrijorări în mai multe rapoarte că această lege a cetățeniei ar putea să aducă prejudicii regimului liberalizat de vize cu UE”, a menționat politiciana.

Deocamdată, deputații sus-menționați nu au venit cu o reacție în acest sens.

Citeste tot despre: benzinării, Blocul ACUM, zona duty free
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6621 0.4727%
USD USD 17.7287 0.3634%
RUB RUB 0.2865 0.5616%
RON RON 4.1145 0.4492%
UAH UAH 0.7258 0.1794%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile