Logo Realitatea.md

Bolea va face o interpelare la PG pe numele lui Reniță pe care-l acuză de calomnie referitor la donațiile sale pentru PSRM (VIDEO)

21 Mai 2020, 15:37 // Politica

Deputatul PSRM, Vasile Bolea, se va aresa Procuraturii Generale (PG) cu o interpelare pentru al trage la răspundere penală pe parlamentarul Iurie Reniță, după ce acesta l-a acuzat pe socialist că ar fi donat bani formațiunii din finanțări ilegale.

Foto: cotidianul.md

Vasile Bolea s-a arătat deranjat de acuzațiile din partea lui Reniță, conform cărora a donat bani Partidului Socialiștilor din surse financiare ilegale conectate la „operațiunea Bahamas”, bani de unde ar fi luați și cheltuiți pentru finanțarea partidului.

Deputatul socialist spune că a primit confirmarea de la Comisia Electorală Centrală despre faptul că nu a donat niciun leu pentru campania prezidențială a lui Igor Dodon din 2016, fapt pentru care va sesiza Procuratură pe numele lui Iurie Reniță.

Să fie pedepsit pentru că a încercat să mă ponegrească și să facă denunțuri false. Nu eram doar eu ținta acelor atacuri ale individului respectiv. Cred că și alți colegi vor face interpelari la CEC sau alte organe de stat și vor depune interpelări la Procuratură ca acest individ să fie cercetat penal”, a spus Bolea.

Precizăm că, Iurie Reniță a venit astăzi în plenul Parlamentului cu un mesaj critic la adresa președintelui Igor Dodon, pe care l-a îndemnat să-și dea demisia, după ce pe parcursul săptămânii acesteia a făcut publice mai multe video în care se demonstrează cum șeful statul, Igor Dodon, ar fi luat o sacoșă cu bani de la Vlad Plahotniuc.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 0.0000%
USD USD 17.6277 0.0000%
RUB RUB 0.2486 0.0000%
RON RON 4.0060 0.0000%
UAH UAH 0.6555 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile