Logo Realitatea.md

Boris Johnson a declarat că au fost făcute progrese în negocierile privind ieşirea Marii Britanii din UE

22 Septembrie 2019, 08:25 // În lume

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat că au fost făcute progrese în negocierile privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar că cetăţenii britanici ar trebui să fie pregătiţi pentru scenariul ieşirii din UE fără un acord, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Foto: time.com

„Cred că facem progrese”, a declarat Boris Johnson.

Prim-ministrul britanic s-a declarat încurajat de anunţul făcut de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care a transmis că nu este „ataşat” de mecanismul backstop, acesta putând fi înlocuit cu o altă soluţie care trebuie să vină din partea Marii Britanii.

„Acesta este progres, deoarece (Jean-Claude Juncker, n.red.) nu ar fi spus acest lucru luna trecută. Să vedem unde ajungem”, a transmis prim-ministrul britanic.

„Totuşi, este vital, orice s-ar întâmpla, să fim pregătiţi pentru un Brexit fără acord”, a adăugat Boris Johnson.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunţat luni că va respecta legea, dar nu va renunţa la planul de a scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană în data de 31 octombrie, cu sau fără un acord. Boris Johnson nu a oferit detalii despre modul în care va evita o amânare dacă nu va exista un acord.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Citeste tot despre: Brexit
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.0000%
USD USD 17.2272 0.0000%
RUB RUB 0.2448 0.0000%
RON RON 4.0205 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile