Logo Realitatea.md

#Brelcome, inițiativa inedită a Portugaliei pentru a nu pierde turiștii britanici

15 Aprilie 2019, 20:10 // Life

Îngrijorat de faptul că Brexitul ar putea duce la o scădere masivă a numărului de turişti, guvernul portughez a lansat campania #BRELCOME, o campanie de încurajare a britanicilor să le viziteze ţara.

Unu din cinci turişti care vizitează Portugalia este din Marea Britanie, însă, deja după referendumul pentru Brexit, a fost observată o scădere a veniturilor obţinute de la britanici, iar Lisabona ia măsuri de siguranţă.

Foto: Portugal Resident

„Chiar dacă părăsiţi Uniunea Europeană, veţi fi întotdeauna bineveniţi în Portugalia”. Acesta a fost mesajul pe care portughezii au vrut să îl transmită britanicilor. Au vrut să le amintească de soare, de plaje, de valurile cunoscute în toată lumea pentru posibilitatea de a face surfing şi de renumitele vinuri portugheze.

Luis Araujo - preşedintele autorităţii de turism din Portugalia: „Ne-am gândit că este o ocazie bună să spunem unui bun prieten că nu îl vom părăsi niciodată, orice ar fi. Ne-am gândit să transformăm asta în ceva bun, să transformăm Brexitul, care a fost atât de negativ şi atât de comentat, în ceva pozitiv. Şi am creat #Brelcome”.

De când cu Brexitul, englezii au început să îşi petreacă vacanţele în afara Uniunii Europene. Asta, deşi Portugalia şi Spania sunt destinaţiile lor preferate de ani întregi. 

Ca să nu piardă turiştii britanici, portughezii le-au promis porţi speciale de îmbarcare pe aeroporturile din Algavre şi Madeira. Iar guvernul de la Lisabona a votat deja o lege care să îi protejeze pe britanici, în cazul unui Brexit fără acord.

CITEȘTE ȘI:

Un nou termen pentru BREXIT! Donald Tusk: „Nu irosiți timpul acordat!”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3214 0.0000%
USD USD 17.5802 0.0000%
RUB RUB 0.2745 0.0000%
RON RON 4.0546 0.0000%
UAH UAH 0.7255 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile