Logo Realitatea.md

Bugetarii revin de luni la serviciu. Chicu spune că săptămâna de vacanță și-a avut efectul, însă datele statistice îl contrazic

03 Aprilie 2020, 19:31 // Societate

De luni, 6 aprilie curent, toți bugetarii se întorc la muncă, dar într-un regim de maximă precauție. Despre aceasta a anunțat astăzi premierul Ion Chicu, după ședința Centrului Unic de Comandă.

Foto Simbol

Chicu a menționat că bugetarii vor activa, ca și anterior, cu maximă posibilitate de a lucra de acasă, fără a se expune pericolului de a se infecta de coronavirus.

Astfel, premierul a reiterat îndemnul său pentru administratorii, conducătorii de instituții, care trebuie să se asigure că funcționarii nu vor fi în aglomerație nici în oficii, dar nici în transportul public.

De asemenea, de luni, procesul educațional la distanță (online) va fi reluat de Ministerul Educației, pentru toate treptele din sistemul de învățământ.

„Considerăm că decizia de a anunța săptămâna curentă liberă a avut beneficiul său, având în vedere graficul pe care l-am stabilit anterior și acesta fiind acum sub limită”, a spus Ion Chicu.

Totuși, se pare că datele oficiale îl contrazic pe premier, întrucât în această săptămână au fost înregistrate cele mai multe cazuri de infectare cu coronavirus de la zi la zi, precum și cele mai multe decese, inclusiv în rândurile cadrelor medicale.

Amintim că, din data de 30 martie curent, au fost declarate zile de odihnă pentru toate sferele de activitate din sectorul bugetar, cu excepția instiuțiilor medico-sanitare, de sănătate publică și servicii auxiliare, serviciilor de salvare și urgență, autorităților din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale.

Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale, în contextul răspândirii coronavirusului. Zilele de vacanță petrecute de bugetari în această perioadă vor fi recuperate după ridicarea stării de urgență.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.2795%
USD USD 17.3920 -0.2792%
RUB RUB 0.2515 -0.7106%
RON RON 4.0272 -0.2551%
UAH UAH 0.6518 -0.2754%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile