Logo Realitatea.md

Bunurile aflate în proprietatea APL ar putea fi înstrăinate, concesionate sau date în arendă doar prin licitaţie publică

27 Iunie 2018, 17:36 // Economie

Procedura de înstrăinare, concesionare, darea în arendă ori în locaţiune a bunurilor aflate în proprietatea administrației publice locale ar putea să se facă prin licitaţie publică. O astfel de inițiativă a fost examinată astăzi la ședința Comisiei parlamentare administrație publică, reguli stipulate într-un proiect de modificare a legislației.

Foto Simbol

Potrivit proiectului, actele juridice de administrare şi de dispoziţie în privinţa bunurilor proprietate a unităţii administrativ-teritoriale cu persoanele fizice şi juridice private se încheie prin licitaţie publică, organizată în condiţiile legii. Pentru încheierea actelor juridice de dispoziţie în privinţa bunurilor proprietate a unităţii administrativ-teritoriale cu persoanele fizice şi juridice va fi necesară întocmirea raportului de evaluare de către evaluator, cu cel mult 2 ani până la data licitaţiei.

Totodată, se propune ca bunurile aflate în proprietate publică să se supună inventarierii anuale, iar rapoartele asupra situaţiei acestora să se prezinte consiliului local.

Potrivit autorilor, cadrul legal actual al Republicii Moldova nu acordă autorităţilor publice drept de dispoziţie asupra bunurilor din domeniul public, aflate în proprietate. 

Proiectul urmează a fi dezbătut și votat în plenul Parlamentului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6016 -0.4707%
USD USD 16.6645 0.1858%
RUB RUB 0.2197 -0.8126%
RON RON 4.0333 -0.5327%
UAH UAH 0.5911 -0.0845%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile