Logo Realitatea.md

Ca în anii '90: Doi tineri au fost tunși forțat la o benzinărie din Călărași, pentru că aveau… părul lung (VIDEO)

13 August 2018, 21:01 // Societate

Doi tineri în vârstă de 19 ani au fost înjurați și agresați verbal și fizic pentru că aveau părul lung. Incidentul a avut loc la începutul lunii august, la o benzinărie din orașul Călărași. Cei doi tineri au fost tunși forțat de un grup de persoane necunoscute, care ar fi fost sub influența băuturilor alcoolice, scrie ZdG. 

Una dintre victime a povestit sursei că imediat ce a intrat în magazinul de la benzinărie a fost înjurată de un grup de persoane necunoscute pentru simplul fapt că… avea părul lung.

„Au început să spună că nu e frumos și nu e la modă să ai părul lung. Eu le-am zis că nu vreau să mă tundă și ei m-au agresat, dar nu m-au bătut pentru că acolo câțiva oameni le ziceau să nu ne bată”, povestește unul dintre băieți.

Din imaginile video publicate de ZdG, se vede cum cei doi tineri sunt tunși forțat cu o foarfecă pe care făptașii ar fi cerut-o de la vânzătorul din magazin.

Pentru că ulterior unul dintre tineri a refuzat să se supună, acesta a fost agresat verbal, iar la un moment dat a fost lovit chiar și cu piciorul: „Vino încoa să îți tăiem o gâță. O gâță numa. Oprește-te. „Причоска” dă să ți-o facem. „Любая”  (oricare) gâță dă”.

Tânărul a mai povestit că nu a depus o plângere la poliție pentru că îi este frică. Totul s-ar fi întâmplat în vizorul camerelor de filmat din interiorul benzinăriei, însă imaginile video nu au ajuns pe mâna poliției pe motiv că acestea sunt păstrate doar timp de o săptămână. Mai mult decât atât, angajatul magazinului nu ar fi intervenit să aplaneze conflictul și nici nu a chemat poliția.

Administratorul benzinăriei din Călărași susține că vânzătorului i-ar fi fost frică să apeleze la poliție pentru că grupul de persoane era agresiv.

Marin Cernei, șef adjunct al Inspectoratului de Poliție Călărași a declarat: ”Întâmplător am intrat în posesia filmulețului în cauză și ne-am autosesizat. Nu ne-a contactat nimeni. Toți făptașii au fost identificați, cu excepția celor doi tineri. Urmează investigarea cauzelor și inițierea unei cauze penale”.

Șeful adjunct de la IP Călărași nu a putut să ofere mai multe informații, precizând că nu este executorul materialului și că este prematur, la momentul actual, să ofere detalii.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3244 -0.9219%
USD USD 17.7272 -0.1538%
RUB RUB 0.2478 -1.1568%
RON RON 3.9914 -0.8890%
UAH UAH 0.6595 -0.6777%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile